• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

'Costa Pasıfıca' Marmaris'e turist yağdırdı

'Costa Pasıfıca' Marmaris'e turist yağdırdı
İtalyan bayraklı 'Costa Pasıfıca' isimli yolcu gemisi, 2900 yolcu ve 1050 mürettebatı ile Muğla'nın Marmaris Limanı'na demir attı.

DEV GEMİ MARMARİS'E TURİST YAĞDIRDI

İtalyan bayraklı 'Costa Pasıfıca' isimli yolcu gemisi, 2900 yolcu ve 1050 mürettebatı ile Muğla'nın Marmaris Limanı'na demir attı.

Marmaris'e bu yıl ilk seferini gerçekleştirilen dev gemi, Marmaris Körfezi'ne giriş yaptıktan sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisi ekiplerinin gözetiminde Marmaris Limanının büyük iskelesine demir attı. Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na gelen 'Costa Pasifica'dan inen turistler minik öğrencilerin folklor gösterileriyle karşılandı. Gemiden inen turistlere çiçek verilirken turistlere lokma ve Türk lokumu ikram edildi. Çoğu İtalyanlardan oluşan Fransız, İspanyol ve Alman zengin turistler ellerinde kamera ile folklor ekibini çekti. İlçe Gümrük Müdürlüğü'nde yapılan karşılama töreni sonrası turistler otobüslerle Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan beldesindeki çamur banyolarına götürüldü.

Avrupa'nın en büyük kruvaziyer firmalarından Costa Cruises firmasına ait Costa Pacifica gemisinin 114 bin 500 groston ve 290 metre uzunluğunda, 3 bin 780 yolcu kapasiteli olduğu belirtildi.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Marmaris'e inen turistler Yat Limanı'nda yapılan kazı çalışması nedeniyle Kapalı Çarşı'ya akın etti. Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi tarafından önceden gemi geleceğini öğrenen esnaf hazırlıklarını tamamladı. Çarşı içinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapan turistler, dönerci dükkanlarını doldurdu. Kordon, Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde dolaşan turistler hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hava sıcaklığının 25 derece olduğu ilçede güneşli havayı gören turistler kafeterya ile restoranlarda oturarak sıcağın tadını çıkardı.

Marmaris Liman İşletme Müdürü Şükrü Tugay, Mısır ve Kuzey Afrika'daki karışıklıklardan sonra Türkiye'de en çok faydalanacak yerleşim merkezinin Marmaris olacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Costa, Aida ve Celaberity firmaları ilçemize 20 ek sefer koydu. Yani, neredeyse söz konusu 70 seferin 3'te biri Marmaris'e, gerçekleşecek. İptal sonrası Marmaris'e yönlenen seferlerle, limanımıza, dolayısıyla ilçemize önemli sayıda fazla turist geleceğini tahmin ediyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim