• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Costa, Türkiye pazarına umutla bakıyor

Costa, Türkiye pazarına umutla bakıyor
1 Temmuz'da suya inen Costa Cruise'un yeni gemisi Costa Favolosa İstanbul'a demirledi.

Costa, Türkiye pazarına umutla bakıyor

Avrupa'nın önde gelen cruise firması Costa Cruises'un 1 Temmuz'da suya inen gemisi Türkiye'de Setur, Orange Crusises, KaravanMar ve Golden Bay acentaları tarafından pazarlanacak.

İtalyan bayraklı Costa Favolosa Venedik'ten başlayarak Bari, Katakolon, İzmir, İstanbul, Dubrovnik ve Venedik hattında tur yapıyor. Firma, İstanbul-İstanbul için de Türk müşterilerine belli bir kabin ayrılmış durumda.

Costa Grubu'nun 15 tane yolcu gemisi var ve Eylül ayında yeni bir gemi daha gruba katılacak. Costa'nın Almanya'daki kolu olan AIDA firması ise 8 gemi ile hizmet veriyor ve bu sayıya önümüzdeki dönem 2 gemi daha eklenecek. Costa'nın İspanya'da da İbero adında bir şirketi bulunuyor. Firma 2013 yılında 30 gemiye ulaşma hedefinde.


Costa'nın dışında bütün markaların çatısı olan Carnaval Cruise bulunuyor ve bütün bu alt firmaları holding bünyesinde topluyor. Carnaval bünyesinde başka iştirakler de yer alıyor.

"2010 YILINDA 2 MİLYONUN ÜZERİNDE YOLCUYA ULAŞTIK"

Bugün için Costa Cruise İtalya'nın ve Avrupa'nın önde gelen cruise şirketi konumunda. 1948 yılından beri sektör oyuncusu olarak yerini alıyor. Costa Grubu'nun Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Andrea Cortese, Karaköy Limanı'na yanaşan Costa Favolosa Gemisi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında Costa Favolosa'nın da devreye girmesiyle 45 bin misafire daha hizmet vereceklerini söylüyor:

"2000 yılında misafir sayımız 365 bin iken bu sayı 2010 yılında 2 milyon 150 bin rakamına ulaştı. Gemilerimizdeki doluluk oranı ise yüzde 105 dolaylarında. Neden böyle derseniz? Biz gelen talebe ve ilgiye karşılık kamaralara 3-4 ek yatak koymak durumunda kalıyoruz.

70 farklı ülkeden 19 bin çalışanımız var. Bunların 18 bin tanesi gemilerde çalışıyor ve yüzde 80'i 40 yaş ve altında. Costa Grubu'nun tüm dünyada 18 ofisi, 282 yetkili acentası bulunuyor. Aslında başarımızın sırrı insan kaynaklarını iyi yönetmemizde saklı."

COSTA FAVOLOSA'NIN YATIRIM BEDELİ 510 MİLYON AVRO

Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Cortese, 250 destinasyona ulaştıklarını ve 130 farklı seyahat programına sahip olduklarını söyledi. Cortese yeni denize inen Costa Favolosa için de şunları söyledi:

"Costa Favolosa 15 gün önce teslim alındı. 510 milyon Avroluk bir yatırım değerine sahip. İçinde 70 tanesi suit olmak üzere 1508 kabin bulunuyor. Şuanda en fazla kabin sayısına sahip gemimiz konumunda. Yaklaşık 3 bin 800 misafire hizmet veriyor.

Gemide 1.400 metrekarelik güneşlenme terası, Aqua Park'ı, çeşitli yeme-içme mekanları, 4 boyutlu sinema salonları, golf ve grand prix similasyonu ve çeşitli interaktif totemler ve aktiviteler yer alıyor. Costa Favolosa'nın ilginç bir özelliği ise 400 tane orijinal sanat eserine sahip olması. Bunun dışında 6 bin tane yeniden yapılan sanat eserleri bulunuyor. Bu yönüyle misafirlerin İtalyan kültürünü tanıyıp keyif alması sağlanıyor. Birçok farklı spor için spor alanlarımız var. 5 tane büyük jakuzi ve 2'si kapanabilir 4 havuzumuz var. Geminin üst bölümü koşu yapılabilecek şekilde dizayn edildi. Yine fitness salonlarımız bulunuyor."

Fiyat ve pazarlama stratejileri hakkında bilgi vermeyen Cortese fiyatlarımız diğer gemilere göre daha pahallı ama kaliteyi öne çıkarıyoruz. Bu arada her segment için ayrı bir fiyat belirledik. Önümüzdeki dönem bu fiyatlar netleşecek.

Costa Favolosa Gemisi'nde düzenlenen toplantıya Costa'nın Türkiye satışlarını üstlenen Orange, KaravanMar, Golden Bay ve Setur'un acente yetkilileri katıldılar.

ÖZALTAY: İKİ ÇOCUK DA OLSA 18 YAŞINA KADAR FREE

Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay şu bilgileri verdi:

Costa Favolosa 1 Temmuz'da Venedik'ten denize indi. Şuanda da Venedik'ten başlayarak Bari, Katakolon, İzmir, İstanbul, Dubrovnik ve Venedik hattında tur yapıyor. İstanbul-İstanbul için de Türk müşterilerine belli bir kabin ayrılmış durumda. Çünkü rota Venedik-Venedik olduğu için İstanbul için sadece Türk müşteriye az sayıda bir kabin ayrıldı. Costa'lar yaz-kış Akdeniz'de turlarına devam ediyor. Yazın ayrıca Fiyort ve Baltık turları revaçta. Kışın yine hem Akdeniz'de programları var; hem de Karayıp ve Uzak Doğu ile 2 sene önce başladığı Dubai turları çok popüler. Biz hepsini satıyoruz. Özellikle yazın Norveç fiyortları, Baltık ve Cenova çıkışlı Akdeniz turu hemen her hafta rehberli tur organizasyonumuz var. Bayramlarda da yine Costa turlarımız olacak. Gemiler için en güzel özellik çocukların 18 yaşa kadar free olup sadece vergi ödemesi, bu tabii çocuklu ailelerin Costa'ya olan ilgisini artırıyor. İki çocuk da olsa 18 yaşına kadar free.

Fiyatlar sezonuna göre değişiyor. Şu anda Akdeniz'den başlayan Cenova-Cenova olan programda THY ile Milano'ya uçuş, gemiye biniş, 7 gecelik program iç kabinlerde 900-1000 Avro'dan başlıyor. 1.200-1.300 dış kabinler, 1.600-1.700 civarında da balkonlu kabinler mevcut."

YAZICI: "HAFTADA 50 KABİN OLABİLİR"

KaravanMar Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Yazıcı ise şunları söyledi:

"Karavanmar birkaç firma ile birlikte Costa'nın satışını yapıyor. Tabii bünyemizde başka gruplar da var. Costa Favolosa konsept ve yapı olarak diğer gemilerden farklı. Her bölüm tasarım itibariyle başka bir mekana geçiyormuş duygusu veriyor. Gemimiz Venedik çıkışlı programını yapıyor. Türk pazarına ayrılan belli sayıda bir kontenjan var ve 2012 için bu henüz netleşmedi. Buna benzer bir program uygulayan bir firma daha var. Ona olan talep bu gemiye olan talebi de artırdı. Net olmamakla beraber haftalık 50 kabin olabilir.

Venedik'ten kalkan bir geminin yeniden İstanbul'dan yolcu alması demek diğer deparın ayağını bozması demektir. Sene başından sene sonuna kadar garantili olarak bu ürünler satılıyor. Costa'nın diğer gemilere baktığınız zaman Akdeniz'de güçlü ve kuvvetli filosunun olduğunu görüyorsunuz. Cruise anlamında kendi limanını işaret etmiş durumda ve genel olarak kendi limanından hareket ediyor. Ortalama fiyatlar vergi dahil 790 Avro'dan başlıyor ve kabin kategorisine göre fiyatlar değişiyor. Gemi kalitesine baktığınız zaman fiyatların cazip olduğunu göreceksiniz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim