• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ÇTSO Meclisi'nden Liman Projesi'ne destek

ÇTSO Meclisi'nden Liman Projesi'ne destek
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı olağan Meclis toplantısına kruvaziyer limanı projesi damgasını vurdu.

ÇTSO Meclisi'nden Liman Projesi'ne destek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasımayı olağan Meclis toplantısına kruvaziyer limanı projesi damgasını vurdu.

ÇTSO Meclisi, GESTAŞ tarafından çalışmaları devam eden Çanakkale Kruvaziyer Limanı projesinin desteklenmesi konusunda oybirliği ile karar alırken, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Çanakkale’nin ekonomik kalkınması için çok önemli bir proje olan kruvaziyer limanı sayesinde Çanakkale esnafı ve Çanakkale turizmi kazanacaktır” diye konuştu.

Bülend Engin, GESTAŞ’ın limanının dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerinin yanaşabileceği büyüklükte planladığını belirterek, “Çanakkale’de turizmin gelişmesini isteyen herkes bu limanı desteklemelidir. Troya’ya yabancıları nasıl getireceğiz. Gelibolu için gelen yabancılar feribotlarla karşıya geçiyor. Kruvaziyer limanı turizmin gelişmesi için büyük bir adım olacaktır. Bundan Çanakkale esnafı da kazanacaktır” dedi.

ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Remzi Gula’nın Divan Başkanlığı’nı yaptığı Meclis toplantısında, Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Yönetim Kurulu’nunKasım ayı çalışmalarını anlatan bir konuşma yaptı. Karakaş, yat limanıprojesinde, ÇED Raporu’nun önümüzdeki aylarda sonuçlanacağını belirtirken, bir yıl içinde tamamlanacak kent içindeki iş merkezinden sağlanacak kira geliriyle Çanakkaleli öğrencilere burs verileceğini ifade etti.

ÇTSO yöneticilerinin, Oda’ya devrettiği huzur hakları parasıyla 20 öğrenciye burs verildiğini söyleyen Karakaş, “Bugünden itibaren değişik komitelerle ve üyelerle randevulu görüşmeler başlattık. Bundan amacımız hem sizden fikir almak hem de katılımcı olmanızı sağlamak. Üyelerimizle daha iç içe olmak istiyoruz” dedi. Daha sonra kruvaziler limanı projesine değinen Karakaş, GESTAŞ’ın bu konuda çalışmalar yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yıllardır şehrimize büyük kruvaziyer gemileri yanaşmıyor. Ancak boğazdan yılda 2 milyon turist geçiyor. GESTAŞ kruvaziyer limanı için çalışmalar başlattı. Çanakkale halkı, milletvekilleri, Belediye, Valilik ve Oda olarak GESTAŞ’ın projesine destek vermek zorundayız. Biz ÇTSO olarak bu çalışmayı takdirle karşılıyor ve destekliyoruz.”

Meclis Başkan Yardımcısı Remzi Gula da, GESTAŞ’ın Çanakkale’nin en başarılı şirketlerinden biri olduğunu ve kruvaziyer limanı projesinin ÇTSO Meclisi tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, konuyu Oda Meclisi’nin oyuna sundu. Yapılan oylamada ÇTSO Meclisi, oybirliğiyle kruvaziyer limanı projesini destekleme kararı aldı.

KOMİTE BAŞKANLARI TOPLANDI

Bu arada, ÇTSO’nun meslek komitesi başkanları, Başkan Bülend Engin ile bir toplantı yaptı. Toplantıda ağırlıklı olarak turizm konusu ele alınırken, komite başkanları kendi meslek gruplarının karşılaştığı sorunları aktardılar ve Oda’dan isteklerini dile getirdiler. ÇTSO Başkanı Bülend Engin’in yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Tokgöz, Cem Erdemir ve Can Algönül’ün katıldığı toplantıda 8 Nolu Komite Başkanı Cihan Karakaş, 22 Nolu Komite Başkanı Mehmet Beşpınar, 12 Nolu Komite Başkanı Birol Ürken, 14 Nolu Komite Başkanı Emin Bacak, 15 Nolu Komite Başkanı Nabi Gök, 13 Nolu Komite Başkanı Armağan Sungur, 21 Nolu Komite Başkan Yardımcısı Selin Toprak, 3 Nolu Komite Başkanı Hüseyin Yıldız, 24 Nolu Komite Başkanı Hüseyin Karaca, 6 Nolu Komite Başkanı Reyhan Özçelik ve 19 Nolu Komite Üyesi Ercan Başarır yer aldı.

Çanakkale’ye daha çok turist çekmek için neler yapılabilir konusunun uzun süre gündemde kaldığı toplantıda, 19 Nolu Komite Başkanı İsmet Balkan, “Davetkar bir kent görünümünde olmamız gerek. Amasya bu konuda çok başarılı bir örnek. Turizm fuarlarına katılmalıyız. Çok yakında Berlin’de dünyanın en büyük turizm fuarı yapılacak, Çanakkale’yi burada tanıtmalıyız. Tur operatörlerine Çanakkale ile ilgili iyi malzeme verirsek, bu kente turist yağdırırlar” dedi.

2012 yılına Çanakkale turizmini hazırlama komisyonu kurulması önerisinde bulunan İsmet Balkan, turizm konusunda kısa, orta ve uzun vade için plan yapılması gerektiğini ifade etti. Çanakkale’nin tanıtımı için bir slogan bulunarak, izlenirliği yüksek televizyon kanallarına reklam verilmesini öneren 20 Nolu Komite Başkanı Muzaffer Bayraktar ise, Çanakkale’de otel sayısının çok az olduğunu belirterek, kentin en az 3-4 tane lüks otele ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bayraktar, “Sadece otel değil, restoran, bar gibi turistik tesisler de yapılmalı. Ayrıca sezon öncesi sektörün duayenleri bir araya gelip toplantı yapmalı” diye konuştu. 12 Nolu Komite Başkanı Birol Ürken, 10 numara yağ sorununda denetimin artırılması talebinde bulunurken, 14 Nolu Komite Başkanı et ve bulgurdaki KDV oranındaki sorunlara değindi. 6 Nolu Komite Başkanı Reyhan Özçelik, Çanakkale’de KOBİ’lerin zayıf olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtirken, Kepez-Kavala arasında deniz ulaşımı seferlerinin başlatılması önerisinde bulundu.

www.UlaismOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim