• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Çukurova 360 milyon avroya yapılacak

Çukurova 360 milyon avroya yapılacak
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 10 Haziran 2014 tarihinde bitirilmesinin hedeflendiğini ve 360 milyon Euro’ya mal olacağını söyledi.

Çukurova 360 milyon avroya yapılacak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 10 Haziran 2014 tarihinde bitirilmesinin hedeflendiğini ve 360 milyon Euro’ya mal olacağını söyledi. Güzeloğlu, havalimanının proje inşaatında 4 bin 500 kişinin doğrudan istihdam edileceğini bildirdi.

Valilik Özel Kalem Toplantı Salonu’nda Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihalesini kazanan Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu tarafından, havalimanı için mimar Emre Arolat’ın hazırladığı proje anlatıldı. Toplantıya, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu adına Koçoğlu Holding Proje Koordinatörü Nemci Bilgin, inşaat mühendisleri Bülent Akkök ile Tuncer Bilgin, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda, havalimanı ile ilgili bilgi veren Güzeloğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Çukurova Bölgesi’nin ve Mersin’in ekonomik, sosyal, toplumsal yönden gelişimini doğrudan etkileyeceğine dikkat çekti. Yatırımın, bölgenin kalkınma ve kalkınmaya dönük tüm dinamiklerini çok daha ileriye götüreceğine inandığını belirten Güzeloğlu, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, Türkiye’nin küresel anlamda uluslararası gelişmeleri olumlu yönde geliştirebilecek stratejik bir yatırımdır. Mersin ilinin Tarsus ilçesi sınırlarında gerçekleştirilecek bu yatırım sadece ilimize değil, çevre kentlere de bir değer katacaktır. Sadece yolcu ulaşımı ve sicil havacılık adına değil, bölgenin tarımsal ürünlerinin ihracatına, uluslararası pazarlara ulaşmasına ve üreticimizden başlayarak her düzeydeki insanımızın daha güzel bir gelecekle buluşmasına katkı sağlayacaktır. Çukurova Bölgesel Havalimanı gibi bir yatırımı açık bir kararlılıkla ilimize kazandıran Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
HAVALİMANINDA BİN 200 KİŞİ ÇALIŞACAK
 
Yatırımın yaklaşık 360 milyon Euro (850 milyon TL) değerinde olduğunu ve havalimanı inşaatının 22 aylık bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini anlatan Güzeloğlu, havalimanı yolcu kapasitesinin ilk etapta 10 milyon yolcu olarak düşünüldüğünü, bu sayının ikinci etapta ise 30 milyona ulaşacağını kaydetti. Havalimanının inşaat sürecinde 4 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağlanacağının altını çizen Güzeloğlu, inşaatının bittiği tarihte de en az bin 200 kişinin havalimanının çatısı altında doğrudan istihdam edileceği bilgisini verdi. Geçtiğimiz günlerde ihale süreci tamamlanarak sözleşmesi imzalanan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin ihaleyi alan Koçoğlu Grup tarafından hayata geçirileceğini dile getiren Güzeloğlu, “Projenin tamamlanma süresi öne alınması muhtemel olmakla birlikte 10 Haziran 2014 tarihini işaret etmektedir. Küresel anlamda iddialı olabilmek bu gibi yatırımları gerçekleştirmekle ilgilidir. Mersin’de tarım, ticaret, lojistik, turizm alanlarında yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında Çukurova Bölgesel Havalimanı hak ettiğimiz bir yatırım olarak ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.
 
Koçoğlu Grup Koordinatörü Necmi Bilgin ise kısa bir süre sonra yapımına başlanacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Tarsus ilçesinde inşa edeceğimiz ve 8 milyon metrekare havaalanı sahasına sahip olacak havalimanımızın deniz seviyesinden yükseltilebilmesi için yaklaşık olarak 5 milyon metreküp stabilize dolgu, 1 milyon metreküp kırma taş ve beton, 50 bin ton betonarme demiri, 15 bin ton profil çeliği kullanılacaktır. 18 bin 500 metre çevre duvarı yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda bir adet 3 bin 500’e 60 metrelik pist, bir adet 3 bin 500’e 45 metrelik acil iniş pisti, 243 bin metrekarelik apron yer alacaktır. Ayrıca Türkiye’de ilk olarak kullanılacak birçok yenilik yapılacaktır. Havalimanımızda yolcuların beklemesi için yapılacak olan yapının üstü tamamen yeşil örtüyle kaplanacak, doğayla iç içe bir yaşam sunulması amaçlanacaktır. Aynı zamanda havalimanımızın iç kısımlarında yolcularımızın rahat edebilmesi için kafeler, restoranlar yer alacak, bu mekanlar ağaçlarla bütünleşecektir.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim