• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Çukurova Havaalanı İhalesi Sky Line'nın

Çukurova Havaalanı İhalesi Sky Line'nın
İhaleyi 357 milyon avro ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık ortak girişimi kazandı.

Çukurova'nın Havaalanı İhalesi Sonuçlandı

Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde tek teklif 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan geldi.

 

DHMİ Genel Müdürlük binasında yapılan ihaleye tek firma olarak katılan Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişiminin Komisyonca evrakı incelendi ve teknik şartnameye uygun bulundu. Firmanın teklifi, 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi olarak açıklandı.  

İhale sonucu, DHMİ yönetim kurulu tarafından onaylanmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayına sunulacak. Bakanın onayının ardından ihale kesinlik kazanacak.

-Yolcu kapasitesi-

Mersin ve Adana ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla yapımı planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak ve inşası 36 ayda bitirilecek.

İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak havaalanı, büyüyebilir şekilde yapılacak.

Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havaalanı, konumu itibariyle Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak. Bölgenin turizme açık olması dolayısıyla havaalanı bölgeye farklı bir değer katacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm tesisi yapılmak üzere bölgede yer tahsisi yaptığı bölgenin ilerde ikinci bir Antalya olması hedefleniyor.

-Proje kapsamında yapılacaklar-

Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesini kazanan firma, proje kapsamında, pist, ihtiyaç halinde pist olarak da kullanılabilecek paralel taksi yolu, ana pist sonlarında 60 metreye 60 metre emergency pist, emniyet sahaları ve onların sonunda RESA sahaları yapacak. Apron, özel hangarlar bölgesi apronu, kargo terminal apronu, yer hizmet araçları park alanı, iç ve dış hatlar terminal binası, havaalanı oteli, otopark ve bağlantı yolları, VIP binası, CIP binası, kule, kaza yangın istasyonu binası, genel hizmetler-özel hizmetler araç garajı, kara araçları akaryakıt ikmal tesisleri, su deposu, ısı ve güç merkezi, kargo terminali, havaalanı giriş kontrol noktası, apron bariyer binası, çöp toplama ve ayıklama merkezi, regülatör binaları, çevre güvenlik yolu ile sistem ve tesisler ile uçak yakıt hidrant sistemini yapacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim