• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Çukurova Havaalanı ihalesine çıkılıyor

Çukurova Havaalanı ihalesine çıkılıyor
Adana'ya, Mersin'e ve çevre illerdeki 5 milyon vatandaşa hizmet verecek olan Çukurova Havaalanı'nın ihalesine önümüzdeki hafta çıkılıyor.

Mersinlilere Çukurova Havaalanı müjdesi

Adana'ya, Mersin'e ve çevre illerdeki 5 milyon vatandaşa hizmet verecek olan Çukurova Havaalanı'nın ihalesine önümüzdeki hafta çıkılıyor.

Akdeniz'in Ortadoğu'ya ve Anadolu'ya açılan kapısı niteliğinde olan Mersin'de önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Yıldırım, kentteki en önemli yatırımlardan birisinin havalimanı olacağına işaret ederek, ''Adana'ya, Mersin'e ve çevre illerdeki 5 milyon vatandaşımıza hizmet verecek Çukurova Havaalanı'nın ihalesine önümüzdeki hafta çıkıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Bölünmüş yollar noktasındaki yatırımların da kentte tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Bir yandan Antalya'ya Mersin'i bağlayacak sahil yolu, diğer yandan Silifke ve Mut üzerinden Karaman'a, Konya'ya ve Ankara'ya bağlanacak yolun çalışmaları sürüyor. Bunun yanı sıra Mersin'de 16 tane büyük yol projemiz var. Bunlardan en geç bitecek olanı, 2014'te Mersin-Antalya Sahil Yolu. Diğer projelerin hepsi, bundan önce tamamlanacak. Mersin'e Ulaştırma Bakanlığı olarak geçtiğimiz 8 yıl içerisinde 567 milyon lira yatırım yaptık. Helali hoş olsun, devamını da getireceğiz.''

Türkiye'nin çok büyük bir 2023 yılı hedefinin bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, ''2023 yılına kadar Mersin'e de hızlı tren gelecek. Bunun da kararını aldık, projelerini hazırlatıyoruz. Konya'dan sonra Karaman'a, Karaman'dan Niğde'ye, Niğde'den de Mersin ve Adana'ya. Ver elini Hicaz. İstanbul-Hicaz demiryolunu da Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlamış olacağız'' diye konuştu.

AK Parti Mersin milletvekilleriyle çok sayıda partilinin katıldığı etkinlikte, AK Parti'nin kuruluşunu anlatan bir belgesel de seyredildi.

Bakan Yıldırım, daha sonra partisinin il teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen iftar yemeğine de katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim