• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Çukurova Havalimanı bölgeyi ihya edecek

Çukurova Havalimanı bölgeyi ihya edecek
Bugün temeli atılacak Çukurova Havalimanı ile Türkiye’de bütün yollar Mersin’e çıkacak. Karayolu, demiryolu ve limandan sonra şehir dört dörtlük ulaşıma kavuşacak.
Bugün temeli atılacak Çukurova Havalimanı ile Türkiye’de bütün yollar Mersin’e çıkacak. Karayolu, demiryolu ve limandan sonra şehir dört dörtlük ulaşıma kavuşacak.
 
Stratejik konumu itibarıyla İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci önemli hava üssü olmaya aday Çukurova Havalimanı’nın temelleri bugün atılıyor. Mersin ile Adana’nın ortasında, Tarsus’un Yenice- Kargılı mevkisinde kurulacak olan havalimanın Türkiye’nin güneydeki ihracat kapısı Mersin’e büyük yarar sağlaması bekleniyor. Demiryolu, karayolu, liman ve son olarak havalimanının da kurulmasıyla Mersin, dört dörtlük bir ulaşım ağına kavuşacak. İl, kargo uçaklarının da inebileceği bu havalimanı sayesinde, ihracatta da atağa geçerek antrepo merkezi olacak.
 
Yatırımlar patladı
 
Havalimanının yatırım anlamında da ilin cazibesini artırması bekleniyor. Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, şu aşamada bile gelen yatırım taleplerini karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. İki OSB’si bulunan Mersin’e 3′üncüsünün de yapılacağını açıklayan Tekli, “Yeni OSB’ye girmek için 100 firma sırada bekliyor” dedi. 1 milyar 300 milyon dolarlık ihracat yapan Mersin’de 160 sanayici faaliyet gösteriyor. Bu firmaların yüzde 90′ı ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapıyor.
 
Tarıma büyük katkı
 
Çukurova Havalimanı’nın Türkiye’nin 1.5 milyar dolarlık taze sebze ve meyve ihracatını da patlatacağı belirtiliyor. Havalimanı, Türkiye’de taze sebze-meyvenin deposu konumundaki bölgede yer alıyor. Suudi Arabistan, İran, Irak ve Rusya’ya kara yoluyla bir haftada yapılan ihracat, hava kargoyla bir güne incek. Havalimanının Mersin’de yapılan ‘Tarsus-Kazanlı Turizm Merkezi’ne de önemli katkı sağlaması söz konusu. 32 bin yataklı olması planlanan bölgede yatırımların hız kazanması bekleniyor.
 
Havada serbest bölge kurulacak
 
Havalimanının işletmecisi Çukurova Havalimanı Yapım ve İşletim A.Ş.’den alınan bilgiye göre, burada Türkiye’nin hava tarafındaki ilk serbest bölgesi kurulacak. Tarım ve diğer ihraç ürünleri antrepolarda saklanacak. Firma yetkilisi, “Çukurova, İstanbul’a yapılacak 3′üncü havalimanından sonraki ikinci büyük liman olacak” dedi.
 
cukurova.jpg
 
İş dünyası aktarmasız uçacak
 
Adana Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü, Çukurova’nın Adana ve Mersin’in ticaretine ivme kazandıracağını söyledi. Sütçü, yurtdışına direkt uçmanın büyük avantaj sağlayacağını belirterek, “Yabancı misafirlerimizle toplantıları İstanbul’da yapmak zorunda kalıyorduk. Bir yere giderken aktarma yapıyorduk. Bu konuda çok rahatlayacağız” dedi.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim