• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Çukurova’da iş dünyasına ‘güdümlü destek’ geliyor

Çukurova’da iş dünyasına ‘güdümlü destek’ geliyor
Çukurova Kalkınma Ajansı, 2014-2023 Çukurova Bölge Planı’nda öngörülen öncelikler doğrultusunda sağlayacağı Güdümlü Proje Desteği ile projelere öncülük edecek ve kurumlar arası koordinasyonu sağlayarak bölgesel gelişmenin hızlanmasına katkı sağlayacak.

Kurulduğu 2008 yılından itibaren yürüttüğü teklif çağrısı yöntemi ile mali destek programları kapsamında 628 projeye destek vererek, eş finansman ile birlikte bölgede 332,7 milyon TL harekete geçiren Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), bölge öncelikleri kapsamında artık güdümlü proje desteği sağlayacak. 

ÇKA, böylece şimdiye kadar bölge kalkınması için kullandığı araçlardan teklif çağrısı, doğrudan faaliyet desteği ve teknik desteğe ek olarak; bölgenin üretim yapısını daha rekabetçi hale getirmek üzere bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda güdümlü proje destekleri sağlamış olacak.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, “Güdümlü projeler, proje teklif çağrısı yöntemi uygulanmadan doğrudan destek sağlamaya yönelik olarak; bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenen özel nitelikli model projelerdir. Bu desteğinin amacı; bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projeleri gerçekleştirmektir” şeklinde konuştu. Altunsu, şöyle devam etti: 

“Bu projelerde genel olarak özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek şekilde; üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin oluşturulması, sektörel çeşitlenmenin ve ihtisaslaşmanın desteklenmesi, özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi- transferi veya yaygınlaştırılması, yeni finansman modellerinin geliştirilmesi, üniversite sanayi işbirliğinin desteklenmesi, yeni hizmet ve üretim organizasyonlarının geliştirilmesi, işbirliği ağları ve değer zinciri oluşturulması, kümelenmelerin desteklenmesi, yeni sanayi altyapısı ve organizasyon modellerinin geliştirilmesi, bölgedeki sektörlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda insan kaynaklarının geliştirilmesi esas.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim