• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Cumhurbaşkanı talimatı verdi: Somali'ye 30 otobüs gidecek

Cumhurbaşkanı talimatı verdi: Somali'ye 30 otobüs gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu transfer hizmeti mevcut olmayan Somali'nin başkenti Mogadişu'ya 30 tane otobüs sevk edileceğini ifade ederek , "Toplu transfer zamanı da başlamış olacak" diye konuştu .

"Tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptık" diyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "2011 senesinde felaketin eşiğinde olan , tüm umudunu yitirmiş olan Somali, ülkemizin ve uluslararası ortaklarımızın gayretleriyle yeniden ayağa kalkıyor. Bir aşama istikrarsızlıkla, kaosla, beşeri krizlerle özdeşleşen Somali, hamdolsun bugün alanda umudun adı oldu . Somali'nin sorunları henüz bitmiş değil. Terörizm ile mücadele ve devletin yeniden inşası olmak üzere pek çok kritik sorun çözülmeyi bekliyor. Kısa zamanda Somalili kardeşlerimizin aldığı uzaklık , ülkenin geleceği ile ilgilenen ümit var olmamız için yetecektir. Bu sürecin en mühim adımı bu yıl gerçekleşecek olan seçimlerdir. Somali hükümeti ve burada bulunan yerel başkanlar, tercih sistemi ile ilgilenen takdire şayan bir gayret gösterdiler. Uzlaşı kültürünün yerleşmesi, problemlerin diyalogla halledilmesi noktasında değerli bir hamle attılar. Bu fırsat ile bir kez daha bizzat kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu .

"MOGADİŞU'DA TOPLU TAŞIMA SÜRECİ BAŞLIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'ye yaptıkları hizmetleri anlatarak, şunları söyledi: "Yatırımlar ile ilgilenen daha cesur adımlar atılması gerekmektedir. Ülkemiz olarak biz 5 yıl içerisinde aynı ve nakdi destek 370 milyon dolardır. Bu bütçe çıkışı olan . Bunun yanında STK'ların yaptığı ise 130 milyon dolardır. Özel sektör yatırımları ise yaklaşık 100 milyon dolar civarındadır. Bütçeden bütçeye verdiğimiz bir sözümüz var. Her ay 2 milyon dolar kadar bir takviyesi Somali yönetimine aktaracağız. Gerek büyükelçilik binamız, gerek deniz üssü, bunlar bizim orada ekstra yaptığımız yatırımdır. Şuana kadar bir de İstanbul Megakent Belediyesi'nin (İBB) kritik manada yaptığı yatırımlar var. Bugün de yeniden İBB Başkanımız Mogadişu'da toplu transfer olmadığı için kendileri ile görüştük. 30 tane otobüsü, her şeyini sıfırlamak suretiyle Mogadişu Belediyesi'ne en kısa zamanda ulaştıracaklar. Kullanılmış ama her şeyi yapılmış, yedek parçalarıyla verilecek. Toplu transfer sürecini de başlatmış olacaklar."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim