• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhuriyet'in 100’üncü yılda 100 proje

Cumhuriyet'in 100’üncü yılda 100 proje
Müsteşar Habip Soluk Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 100 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Cumhuriyet'in 100’üncü yılda 100 proje

Müsteşar Habip Soluk Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 100 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Çorum’daki çalışmalarını inceleyen Müsteşarı Habip Soluk Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 100 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı M. Habip Soluk, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 100 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, içerisinde demiryolları, havaalanları, tersaneler, limanların bulunduğu projenin 370 milyar TL’ye mal olacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Çorum’daki çalışmalarını incelemek üzere bu kente gelen Müsteşar M. Habip Soluk, Penez Otel’de basın toplantısı düzenledi. AK Parti Milletvekili Agah Kafkas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Soluk, Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de demiryolu ağını yeniden ele alacaklarını bildiren Soluk, bunun için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 1950-2002 yıllarında ülke genelinde 945 kilometre uzunluğunda demiryolu yapıldığını açıklayan Soluk, 2002 yılından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderine terk edilen demiryollarını yeniden ülke gündemine taşıdığına işaret ederek, artık Anadolu’nun demiryolu ağlarıyla örülmeye başlandığını kaydetti.

Demiryolunun sosyal ve ticari gerekliliğinin farkında olduklarını anlatan Soluk, Ankara-Çorum-Samsun güzergahında düşünülen demiryolu projesinin etüt çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çorum’a yapılması planlanan demiryolunun yerleşim merkezine en faydalı olacak yerden geçmesinin sağlanacağını anlatan Soluk, “Demiryolu bizim öncelikli hedefimiz. 2023 yılı hedeflerimiz içinde 7 bin kilometre demiryolu yapma var. Çorum da bundan payına düşeni alacak’’ dedi.

Çorum-Osmancık karayolu Kırkdilim mevkiinde devam eden yol yapım çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Müsteşar Habip Soluk, Eylül ayında yapımı tamamlanması planlanan yol çalışmalarının coğrafi şartlardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle bitirilemediğini belirtti.

Ülkeye hizmet etmeye hazır olduklarını anlatan Soluk, “Hazırladığımız bazı projeler kamulaştırma sorunu nedeniyle hayata geçirilemiyor. Vatandaşlardan hak kaybına uğramadan önümüzdeki bariyerleri kaldırmalarını istiyoruz. Önümüzdeki bariyerler kaldırılsın ki biz de hizmet edelim” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim