• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Cunard yolcu gemilerinden soylu buluşma

Cunard yolcu gemilerinden soylu buluşma
Long Beach Limanı'ndaki Cunard yolcu gemilerinin soylu buluşmasında Queen Victoria gemisi Queen Mary ile buluştu.

Cunard yolcu gemilerinden soylu buluşma

Long Beach Limanı'ndaki Cunard yolcu gemilerinin soylu buluşmasında Queen Victoria gemisi Queen Mary ile buluştu.

Binlerce Cunard Yolcu Gemisi ve denizcilik hayranı, Long Beach Limanı kıyılarında ve Queen Mary’nin güvertesinde toplanarak kutlama için hazırlandı. Kutlamalar Queen Mary ve Queen Victoria gemilerinin aralarında düdük selamlaşmaları ile başladı. Katılımcılar kutlama havai fişeklerine tutuldular ve aynı havai fişekler, muhteşem iki geminin ilk kez bir araya gelişinde havayı gündüz vakti gibi aydınlattı. Ardından Queen Victoria ilk Amerikan sezonunun tamamlanma seyahati olan 15 günlük Panama Kanalı seyrine doğru yol aldı. İki Queen’in biraraya gelmesi, 171 yıllık Cunard Yolcu Gemisi tarihinde modern bir Queen’in demirlemiş kardeşinin yanına uğraması ikinci kez gerçekleşmiş oldu.

İlk randevu Şubat 2006’da Sancak gemisi Queen Mary 2'nin ilk yüzüşünde Los Angeles’e giderken isim annesini selamlamak için yanaştığında gerçekleşti. Queen Victoria ve Queen Mary’nin biraraya geldiği bu buluşmaya "Muhteşem Cunard Soylu Randevu" denildi. Bu Cunard Yolcu Gemileri tarihinde başka dönüm noktasının kutlamalarına izin verdi. Kutlamalar ayrıca Queen Victoria’nın Los Angeles Limanı'na dördüncü ve sonuncu ziyaretini unutulmaz kıldı. İlk Amerikan sezonunu tamamlamak için Panama Kanalı'nın her iki sahilini de boydan boya dolaştı. Queen Victoria Amerikan Sezonu’nu yeniden yapmak için, Batı Sahili’ne 2011’in sonlarında yeniden dönecek.

2007 yılı Aralık ayında karşımıza çıkan, Kraliçe Victoria 90.000 ton ağırlığıyla Cunard Yolcu Gemileri'nin şimdiye kadar yapılmış en büyük üçüncü gemisi. Taşıyabileceği 2,000 yolcu döner merdivenle bağlandığı 2 katlı kütüphanesinde 6,000 imzalı kitap ve denizde ilk kez özel izleme alanı sunan tiyatro salonu ile yolcularına gelenek ve lüks yaşamı birleştirerek sunuyor. Cunard Yolcu Gemileri’nin 171 yıllık tarihinde Cunard’in simgesi haline gelen Queen Mary, 30 yıldan fazla Cunard Yolcu Gemileri'nde Sancak gemisi olarak kaldı. Ayrıca ek olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında, asker mektup taşıma gemisi olarak görev aldı. Queen Mary bugün bile bütün Cunard Yolcu Gemisi Filosunda gemilerin iç dizayn ilham kaynağı olarak etki ediyor. Queen Mary denizcilik hayranlarının odak noktası olmaya da devam ediyor. Her ne kadar seyir görevinden 1967'de emekli edilmiş olsa da, Long Beach Kaliforniya’da kalıcı olarak demirlemiş olan gemi, otel, müze ve turistlerin odak noktası olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim