• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu 2.Eğitim Çalıştayı İstanbul’da yapıldı

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu 2.Eğitim Çalıştayı İstanbul’da yapıldı
D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu 2. Eğitim Workshop’u Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 3-4 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Mısır, İran, Malezya, Bangladeş, Endone

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu 2. Eğitim Workshop’u Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi. 

Mısır, İran, Malezya, Bangladeş, Endonezya ve Türkiye sivil havacılık temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici’nin Açılış konuşmasıyla başladı. 

"D-8 ülkeleri arasındaki işbirliği standartları yükseltiyor"

SHGM’nin kurumsal yapılanması ve sivil havacılık sektörel büyüklüklerine dair D-8 ülkeleri sivil havacılık temsilcilerine bir sunum gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, havacılığın sadece ulusal değil uluslararası kurullara göre düzenlenip yürütüldüğüne dikkat çekerek D-8 ülkeleri arasındaki işbirliğinin havacılık güvenliği ve emniyet standartlarının yükseltilmesine önemli kaktı sağlayacağını kaydetti. 

Toplantıların ilki 2007'de Türkiye'de yapılmıştı

Daha önce D-8 Havacılık Çalışma Grubu ve Genel Müdürler toplantısının ilki 2007 yılında Türkiye'de, ikincisi aynı yıl İran'da yapılmış ve sivil havacılık ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu kurulmasına karar verilmiş, Başkanlığını Türkiye'nin yapması karar altına alınarak 2008 yılında da Sivil Havacılık Çalışma Grubu teşkil edilmişti. 

2011 yılında ise Endonezya'da yapılan toplantıda teşkil edilen Görev Grupları kapsamında Türkiye, Kapasite Geliştirme Grubu Başkanlığı'nı üslenmiş ve bunun gereğini yerine getirmek amacıyla 4-6 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'da Havaalanı Yönetimi ve Endüstriyel İşbirliği adı altında 90 delegasyonun katılımı ile ilk çalıştayı düzenlemişti.

Türkiye kapasite geliştirme kapsamında 2. çalıştayı yukarıda anılan tarihte gerçekleştirmiş olurken bu kapsamda;
- Havacılık Güvenliği Sivil Havacılık Sektörü Eğitim Gereklilikleri, 
- Türkiye’nin Havaalanlarında görev yapan Tarayıcı Personel Sertifikasyon Çalışmaları, 
- Havaalanı Sertifikasyonu ve Standardizasyonu ile, 
- Yer Hizmetleri 
konularını kapsayan eğitimler SHGM uzman personeli tarafından verildi. Bu çalıştay ve eğitimlerle D-8 ülkelerinin sivil havacılık insan kapasitesinin artırılarak ilişkilerin daha da geliştirilmesi bekleniyor.

Konuk heyet, 4 Haziran tarihinde Atatürk Havalimanı’nda teknik bir gezi gerçekleştirerek DHMİ ve TAV yetkilerinden havaalanı işletimi, güvenlik prosedür ve uygulamaları, yer hizmetleri gibi hususlarda bilgi aldı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim