• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

D-Marin Didim bin tekneye hizmet verdi

D-Marin Didim bin tekneye hizmet verdi
Turizm sektöründe derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde marinacılık alanındaki yatırımlarına hız veren Doğuş Grubu'nun geçen yıl Mayıs ayında hizmete açtığı D-Marin Didim, birinci yılında bin tekneye hizmet verdi.

D-Marin ilk yılında bin tekneye hizmet verdi

Turizm sektöründe derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde marinacılık alanındaki yatırımlarına hız veren Doğuş Grubu'nun geçen yıl Mayıs ayında hizmete açtığı D-Marin Didim, birinci yılında bin tekneye hizmet verdi.

Marinacılık sektöründe Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olarak hizmete giren D-Marin Didim birinci faaliyet yılını tamamladı. Mayıs 2009'da hizmet vermeye başlayan, resmi açılışı ise Ağustos 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan D-Marin Didim, bir yıllık süreçte ek yatırımlara da devam etti. Açılıştan bu yana hizmet kalitesini artırmak ve marinayı tam bir yaşam alanına dönüştürmek için 4,1 milyon dolarlık ilave yatırım yapan D-Marin Didim, 2010 yılında sonunda hizmet verdiği tekne sayısını bin 500'e çıkarmayı hedefliyor. Açıldığı ilk yılda yüzde 30 doluluk oranına ulaşan ve mevcut rezervasyonlarla sezon sonunda yüzde 50 doluluk oranını hedefleyen D-Marin Didim'in, 2011 yılı hedefi ise yüzde 80 doluluk oranı olduğu kaydedildi.

''D-MARİN DİDİM, STRATEJİK KONUMA SAHİP''

D-Marin Didim Marina Müdürü Murat Yaprak yaptığı açıklamada, D-Marin Didim'in, alışveriş merkezinden gümrük kapısına, Yacht Club'den sportif, sosyal ve kültürel aktivitelere ve helikopter pistine varıncaya kadar sunduğu kusursuz hizmet anlayışıyla Türkiye'nin ve Didim'in, turizm sektöründeki hizmet kalitesi çıtasını yükselttiğini ifade etti. Didim'in coğrafi konumu nedeniyle Bodrum Yarımadası'nın popüler yerleşim yerleri olan Türkbükü'ne 12 mil, Yalıkavak'a 14 mil, Turgutreis'e 20 mil uzaklıkta olduğunu, bunun yanı sıra Leros, Patmos, Samos, Kalimnos adalarına 15-25 mil mesafede bulunduğunu kaydeden Yaprak, D-Marin Didim'in, Karadeniz ve Marmara denizlerinden Ege ve Akdeniz'e seyir yapan tüm teknelerin güzergahı üzerinde yer aldığına dikkat çekti. Yaprak, ''D-Marin Didim, Yunanistan ve Avrupa Birliği ülkeleri turizmi yönünden önemli olan Samos, Leros ve Patmos adalarına çok yakın olması dolayısıyla da turizme büyük katkı sağlıyor. Bu stratejik konumundan dolayı ekonomik ve sosyokültürel açıdan da ülkemize önemli getirilerimiz var'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim