• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

D4 belgesi minibüs ve taksiyi kapsamıyor

D4 belgesi minibüs ve taksiyi kapsamıyor
Anık, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren plaka tahdidinin kalkacağını ve isteyene taşıyıcılık belgesi verileceğine dair çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

D4 MİNİBÜS VE TAKSİYİ KAPSAMIYOR

Anık, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren plaka tahdidinin kalkacağını ve isteyene taşıyıcılık belgesi verileceğine dair çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren plaka tahdidinin kalkacağını ve isteyene taşıyıcılık belgesi verileceğine dair çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Konuyla ilgi açıklama yapan Anık, 100 kilometreye kadar il içi ve il dışı yolcu taşımacılığını kapsayan Y belgesi kullanımının, yeni bir düzenleme ile D4 belgesi olarak değiştirildiğini belirtti. D4 belgesi ile yapılan çalışmaların hiçbir şekilde taksileri ve minibüsleri kapsamadığının altını çizen Anık, minibüslerin de kaldırılması veya çalışma ruhsatlarının iptal edilmesi gibi bir durumun da gündemde olmadığını söyledi.

Taksi esnafının konuya duyarlı yaklaşmasını isteyen Anık, şehirler arası çalışan, sürücü dahil en az dokuz ve üzeri koltuk kapasitesi olan tüm taşıtların bu belgeyi alabileceklerini açıkladı.

Öte yandan, D4 belgelerinin verilmesine 1 Ocak 2011'de başlanacak. Bu tarihe kadar il valilikleri ile ulaştırma bölge müdürlükleri tarafından verilen Y belgelerinin verilmesi önceki esaslara göre devam edecek.1 Ocak 2011 tarihinden itibaren Y belgeleri D4 belgeleri ile ücretsiz değiştirilecek ve değiştirilmeyenler geçersiz olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim