• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Da Vinci Köprüsü Projesi ücretsiz yapılacak

Da Vinci Köprüsü Projesi ücretsiz yapılacak
İlk kez Başbakan Erdoğan’ın duyurduğu “Leonardo Da Vinci Köprüsü Projesi” uluslararası bir gönüllü grubu tarafından ücretsiz olarak hayata geçirilecek.

Başbakan Erdoğan’ın “Haliç’e Boğaz’dan su verme” töreninde ilk kez duyurduğu “Leonardo Da Vinci Köprüsü Projesi” uluslararası bir gönüllü grubu tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir bedel ödemesine gerek kalmadan yani ücretsiz olarak hayata geçirilecek.

 
Leonardo Da Vinci’nin tasarladığı Haliç Köprüsü Projesi uluslararası bir kültür grubunun çabası ile 21. Yüzyıl teknolojisi ile birleştirilerek İstanbul’a kazandırılacak.
 
Mimar Hakan Kıran’ın Haliç Metro Geçiş Köprüsü Projesi’ne ilişkin  Dünya’nın değişik yerlerindeki uzmanlarla yaptığı Haliç’in tarihi ve kültürel analiz çalışmaları sırasında ortaya çıkan Da Vinci Köprüsü Projesi’ne farklı ülkelerden çok sayıda önemli isim gönüllü katkı verecek.
 
Da Vinci 500 yıl önce tasarladı
 
Leonardo Da Vinci’nin yaklaşık 500 yıl önce tasarladığı eser için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yönlendirmeleri ile yürütülen çalışmalarda ortaya çıkan ilk eskizler Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunuldu…
 
Kurulun görüşleri doğrultusunda projeye son şekli verilecek… Norveçli heykeltraş ve ressam Vebjorn Sand, ABD’de yaşayan nükleer fizik prefesörü Bülent Ataman, Hint asıllı opera yazarı Daniel Nazareth ve uluslararası ilişkiler uzmanı Melinda Iverson ile birlikte farklı ülkelerden çok sayıda önemli ismin destek verdiği uluslararası gönüllüler grubunun 3 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için hiçbir maliyet oluşturmadan hayata geçirilebileceği ortaya çıktı.
 
Amatör  gönüllülerin öncülüğünde, ulusal ve uluslararası sponsorların da büyük desteği ve ilgisi sayesinde yapılacak Da Vinci Köprüsü,  220 metre açıklığa sahip, deniz üzerindeki en yüksek noktası yaklaşık 25 metre olan ve 10 metre genişliğinde taş bir yaya köprüsü olarak tasarlanıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim