• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Daimler, normal sözleşmeye geçiyor

Daimler, normal sözleşmeye geçiyor
Dünyaca ünlü Alman otomobil üreticisi Daimler AG, büyük firmaların daha uygun fiyata hizmet alması için cazip bir istihdam metodu olan ‘Werkvertrag’ uygulamasına son veriyor.

Geçen sene medyada büyük yankı bulan ve kamuoyunun eleştirilerine maruz kalan şirket, ‘ucuz işçi çalıştırma’ yöntemi olarak kabul edilen bu usul yerine normal sözleşmeye geçme kararı aldı. Şirket, özellikle Sindelfingen ve Stuttgart-Untertürkheim üretim merkezlerinde 2 bin 500’e yakın iş sözleşmesinin yenilendiğini açıkladı.

Şirketin, basına konuşan Işçi Temsilciler Birliği Başkanı Erich Klemm, bu sayının gelecekte daha da artacağını, ancak basında yer alan sayılar üzerinde durmanın manasız olacağını kaydetti. Klemm, geçen bir sene zarfında ‘ucuz işçi çalıştırma’ metodu olarak kamuoyuna yansıtılan bu sözleşmelerin sadece Daimler tarafından yapılıyormuş gibi bir yanlış algıya sevkettiğini, birçok başka büyük şirketin de benzeri uygulamalar yaptığını söyledi. Bu şirketlerden de sözleşmelerde değişikliğe gitmelerini isteyen Klemm, "Eminim bu sadece Daimler’in problemi değil." dedi.

BW Eyaleti Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid ise Daimler’in bu kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan, benzeri düzenlemelerin insanların yararına olacağını ve olası istismarların da bu şekilde önüne geçileceğini kaydetti. Geçen sene içinde Daimler’in da aralarında bulunduğu bazı büyük şirketlerin ‘ucuz işçi çalıştırma metodu’ olarak bilinen Işyeri Sözleşmesi (Werkvertrag) ile hizmet alması, siyasileri ve sendikaları harekete geçirmişti. Özellikle ‘işçi dostu’ olarak bilinen ünlü otomobil üreticisi Daimler firmasında da bu uygulamanın yapılması, söz konusu sözleşmeyle işçilerin aynı tezgâhta çalışıp, aynı işi yapıp farklı ücretlere tabi tutulması büyük eleştiri almıştı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim