• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Daimler'in yeni partneri Siemens oldu

Daimler'in yeni partneri Siemens oldu
Daimler, dünya çapında otomobil ve tüm taşıt geliştirme çalışmalarının yeni platformu olarak Siemens’in CAD yazılımlarını kullanacak.

DAİMLER'İN YENİ PARTNERİ SİEMENS

Daimler, dünya çapında otomobil ve tüm taşıt geliştirme çalışmalarının yeni platformu olarak Siemens’in CAD yazılımlarını kullanacak.

Daimler AG, dünya çapında gerçekleştirdiği araç geliştirme çalışmalarında kullanılacak standart olarak Siemens’in CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımlarını seçti. Şirket, 2012 yazı itibariyle, 20’yi aşkın geliştirme merkezini ve en önemli tedarikçilerini tek bir ürün geliştirme platformunda birleştirecek.

Daimler’in Siemens NX CAD yazılımına karar vermesi, şirketin ürün veri yönetimi omurgası Teamcenter’ın halihazırda sürmekte olan uygulamasını tamamlıyor. Daimler, bu kombinasyona dayanarak, ilk konsept tasarımından, tasarım esnasında simülasyona ve tasarım çözümlerinin kavram kanıtlama çalışmasına kadar tüm aşamalarda dijital işbirliği yapılmasını sağlayacak. Dijital ürün bilgilerinin dünya çapında tek bir veri havuzunda konsolide edilmesi, yeni araç geliştirmeyi kolaylaştıracak. Geliştirme, tasarım, ürün planlama ve üretimde paralel süreçlerin sunulması, değer zincirinin tamamının optimize edilmesini mümkün kılacak.

Daimler Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Sorumlusu Prof. Bharat Balasubramanian, konu hakkında şunları söylüyor: “NX CAD yazılımının Teamcenter tabanlı ürün veri yönetimi sistemimiz Smaragd ile birleştirilmesi, tasarımdan üretim planlamaya ve üretim makinelerinin yönetimine kadar tüm ürün yaratımı sürecini entegre edecek.”

Diğer araç üreticileri gibi Daimler bu yıl global araç geliştirme sürecini Siemens yazılım çözümleriyle optimize etme kararı aldı. Otomobil üreticileri, Siemens’in açık yazılım çözümleriyle, araç tasarımı ve geliştirme süreçlerinde kalite ve verimlilik artışı sağlayabiliyor.

Modern araç tasarımı, mekanik, elektrik ve elektronik bileşenlerinin yazılım teknolojileriyle entegrasyonunun artırılmasını gerektiriyor. Bu da tedarikçiler dahil tüm değer zinciri boyunca birlikte çalışmanın mümkün olabilmesi için mekanik, elektrik ve yazılım alanlarındaki bilgilerin entegre bir platformda toplanmasını gerekli kılıyor.

Siemens PLM Software Başkanı Chuck Grindstaff, konuyu şöyle değerlendiriyor: “CAD ve PLM yazılımlarımız, üreticilere geliştirme ve üretim planlama süreçlerini iyileştirmede, dolayısıyla verimliliklerini artırmada yardımcı olacak.”

Otomobil üreticileri, Siemens yazılımlarıyla, ürün ve üretim planlamayı üretime paralel olarak yönetebiliyor ve bütün değer zincirini kapsam içine alabiliyor. Daimler, 1990’lı yılların ortasından bu yana, işbirliğine dayalı ürün veri yönetimi alanında Siemens’in Teamcenter yazılımını kullanıyor. Şirket, Siemens’in NX CAD yazılımıyla, ürün geliştirme sürecinin tamamı için bilgisayar tabanlı bir aracı ve dolayısıyla işbirliğine dayalı bir tasarım, mühendislik ve geliştirme çözümünü uygulamaya alacak.


Siemens, dünya çapında 6,7 milyon lisans ve 69.500 müşteri ile PLM (Ürün Ömrü Yönetimi) yazılımında lider bir firma. PLM yazılımı pazarı, diğer iş yazılımı pazarlarına kıyasla daha güçlü büyüme sergiliyor. 2009’daki hacmi 23 milyar avro olan pazarın 2014 yılına kadar her yıl yüzde 8 büyümesi bekleniyor. Siemens PLM yazılımları, Türkiye’de Boğaziçi Yazılım tarafından temsil ediliyor.

Boğaziçi Yazılım A.Ş. Genel Müdürü Özgür Şenel, Siemens PLM ürünlerinin otomotiv sanayiindeki ağırlığının gittikçe arttığını, bu endüstrideki birçok ana üretici ve yan sanayinin Siemens çözümlerini tercih ettiğini, dolayısıyla Mercedes’in bu seçiminin Türkiye’deki kullanıcı tabanını çoğaltacağını söylüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim