• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Dalaman otogarının açılışı 2 kez ertelendi

Dalaman otogarının açılışı 2 kez ertelendi
Muğla-Antalya karayolu kenarında uzun süredir atıl vaziyette bulunan Dalaman Şehirlerarası Otobüs Terminali"ni yeniden faaliyete geçirmek için geçtiğimiz günlerde Dalaman Belediyesi ile Otogar"ı işletme hakkını elinde bulunduran Dalamanlılar Taşımacılık İ

 

Muğla-Antalya karayolu kenarında uzun süredir atıl vaziyette bulunan Dalaman Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni yeniden faaliyete geçirmek için geçtiğimiz günlerde Dalaman Belediyesi ile Otogar’ı işletme hakkını elinde bulunduran Dalamanlılar Taşımacılık İnş.Tic.Ltd.Şti. çalışma başlatmıştı. 
 
Dalaman Belediyesi tarafından şehir içinde bulunan mevcut otogar’daki otobüs firmalarına 14 Ağustos tarihinde yazılan bir yazı ile Şehirlerarası Otobüslerin 01 Eylül tarihi itibariyle yeni Otogar’da yolcu indirip bindireceğini belirten yazı yazıldı.
 
Yine Belediye tarafından 29 Ağustos tarihinde yazılan ikinci yazı da ise, yapılan kontrollerde Otogar’ın yetişmeyeceği anlaşıldığı için taşınmanın 08 Eylül tarihinde yapılacağı belirtildi.
 
Ancak 08 Eylül Cumartesi günü Otogar yine taşınmadı. Birkaç hafta önce tadilata başlanan otogar için şu ana kadar Belediye tarafından yaptırılan servis yolu ve Yüklenici Firmanın yaptığı iç düzenleme için yaklaşık 350 bin lira harcarken, Otogar’da halen otopark bulunmaması, etrafının çevrili olmamasının yanı sıra Otogar işletmesi için alınan T2 belgesinin firma tarafından alınmaması nedeniyle otogar’ın işletme izninin verilmeyeceği belirtiliyor.
 
AÇILDI, İŞLETİLDİ, KAPANDI
 
Dalaman Belediyesi Otogar’ı Ekim 2004’de, Dalamanlılar Taşımacılık İnş.Tic.Ltd.Şti.ne Yap-İşlet-Devret modeliyle 85 aylığına ihale edilmiş ancak yaklaşık 1,5 yıl boyunca işletilen otogar’a Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nün Trafik Güvenliği açısından tehlikeli olduğunu belirten rapora üzerine kapatılmış ve eski otogar yeniden faaliyete geçmişti.
 
Yeni Otogar’ın kapanmasının ardından Dalamanlılar Taşımacılık İnş.Tic.Ltd.Şti. tarafından Dalaman Belediyesi aleyhine dava açılmış ve Belediye şirkete 188 bin lirası kesinleşmiş yaklaşık 500 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmiş ve icra takibine başlanmıştı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim