• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Dalgaların sürüklediği gemiyi römorkörler kurtardı

Dalgaların sürüklediği gemiyi römorkörler kurtardı
Ereğli'de Erdemir'e ait limana yük getiren gemiyi dalgalar kıyıya sürüklemeye başladı. Gemi son anda römorkörler tarafından açığa çekildi.

 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle yükselen dalgalar Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) ait limana yük getiren gemiyi kıyıya sürüklemeye başlayınca römorkör tarafından açığa çekildi. Bazı vatandaşların ise dev dalgalarla selfie yapması dikkat çekti.

Kdz. Ereğli’de dün gece bazı evlerin çatılarını yerlerinden uçurup, ağaçları devirerek elektrik tellerinin kopmasına neden olan fırtına akşam saatlerinde yeniden etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Karadeniz’de dev dalgalar oluştu. Erdemir’e ait limana yük getiren kuru yük gemisi dalgaların etkisi ile kıyıya sürüklenmeye başlayınca devreye römorkörler girdi. Römorkörler tarafından açığa çekilen gemi güvenli bir noktaya alındı.

Fırtına nedeniyle oluşan ve yüksekliği kimi zaman 5 metreyi aşan dalgalar Ereğli sahilini dövmeye başladı. Kıyıya vuran dalgalar sahil şeridinde maddi hasara da neden oldu.

Bazı vatandaşlar ise denizde oluşan dev dalgaların tadını selfie çekerek çıkartmaya çalıştılar. Erdemir ofis binası yanında ki boş araziye araçları ile birlikte gelen vatandaşlar dalgaları izlerken, bazıları da dalgalarla selfie çekti.

Arkadaşı ile birlikte Ereğli sahilindeki dalgalara aldırış etmeden selfie çeken Erhan Çıldır, ilk defa dalgalarla selfie çektiğini belirtirken üzerine gelen dalgalardan korkmadığını ifade etti.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim