• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dalyan’a güneş enerjili tekneler geliyor

Dalyan’a güneş enerjili tekneler geliyor
Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yaşadığı Dalyan’da, benzinli ya da mazotlu tekne kullanımı yasaklanıyor.

 

Kullanılacak tekneler ise ya güneş enerjisiyle çalışacak ya da elektrik ile çalışacak. Muğla Valisi Fatih Şahin, “Böylelikle hem çevre kirliliğini hem de gürültü kirliliğini önlemiş olacağız” dedi. Öte yandan Muğla Valiliği dünya kulüplerinin sezon hazırlık kamplarını Muğla bölgesinde yapması için iki adet uluslararası futbol sahası ve çok sayıda antrenman sahası yaptırıyor.
 
MUĞLA’NIN TANITIMI TÜRKİYE’DEN AYRI YAPILACAK
 
Yılda yaklaşık 3milyon yabancı turist ağırlayan Muğla, turizmde marka şehir olmak istiyor. Muğla’nın yurt dışı tanıtımlarında Türkiye şemsiyesinin altından çıkacak. Muğla turizmde kendisini Türkiye’den ayrı tanıtacak. Muğla Valiliği yurt dışı tanıtımlarında bu sistemi uygulamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşme yaptı. Bakanlık Muğla’nın tanıtımını ayrı yapması için izin verdi. Muğla Valisi Fatih Şahin, “Gelecek yıllarda önü parlak iki sektör gözüküyor. Bunlardan birisi turizm diğeri ise tarım. Muğla’da her ikisi de mevcut. Muğla’nın turizmde marka şehir olması için çalışmalara başladık. Bundan sonra yurt dışı fuarlarında Muğla’nın tanıtımını Türkiye’den ayrı yapacağız. Mart ayında Berlin’de fuar var. Bu sistemi ilk defa Berlin fuarında deneyeceğiz. Daha sonra İngiltere ve Moskova fuarlarında Muğla’nın tanıtımını ayrı yapacağız” diye konuştu.
 
DALYAN’A ÇEVREYE DUYARLI TEKNELER GELİYOR
 
Vali Şahin, “Dünyaca ünlü Dalyan kanalı için yeni bir proje uygulayacağız. Dalyan kanalında çevreye duyarlı teknelerin olmasını sağlayacağız. Dalyan kanalında mazotlu ya da benzinli teknelerin kullanımına son vereceğiz. Burada ki tekneler ya güneş enerjisiyle çalışacak ya da elektrik ile çalışacaklar. Böylelikle hem çevre kirliliğini hem de gürültü kirliliğini önlemiş olacağız” dedi.
 
2 ADET ULUSLARARASI FUTBOL SAHASI YAPILACAK
 
Muğla Valiliği turizmi 12 aya yayma çalışmaları projesi kapsamında dünyanın ünlü kulüplerini Muğla’da ağırlamaya hazırlanıyor. Muğla’nın ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme beldesinde iki adet uluslararası futbol sahası ve çok sayıda antrenman sahası yapacak. Böylelikle dünyaca ünlü bir çok futbol takımı devre arası ve sezon başı kamplarını burada yapacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim