• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Dar şerit katliamı yine can yaktı

Dar şerit katliamı yine can yaktı
Diyarbakır- Batman karayolunda, bir midibüsle TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Dar şerit katliamı yine can yaktı

Diyarbakır- Batman karayolunda, bir midibüsle TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Kaza, dün 13.00 sıralarında oldu. Diyarbakır’dan Siirt’e giden otobüs ile tuğla yüklü TIR, Salat Beldesi yakınlarında yol çalışması yapılması nedeniyle şerit daraltılan kesimde çarpıştı.

Hatalı sollama yapan TIR’ın biçtiği midibüsteki yolcuların büyük bölümü ölürken, yaralananlar Diyarbakır ve Batman’daki hastanelere taşındı. Vali Mustafa Toprak, “24 kişi olay yerinde, bir kişi hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan 16 kişiden 9’u Diyarbakır, 7’si ise Batman’daki hastanelere sevk edildi” dedi. Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Yavuz Emrah da bu kazada öldü. 

"GÖZÜMÜ HASTANEDE AÇTIM "

Diyarbakır Batman Karayolunda meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği 16 kişinin yaralandığı trafik kazasında Siirt Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan babası Tevfik Turhan'ı kaybeden 13 yaşındaki Betül Turhan, Siirt Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Babasının öldüğünden habersiz olan ve kazayla ilgili hiç bir şey hatırlamadığını söyleyen Betül Turhan, "kazayla ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim" dedi. Devlet Hastanesi acil servisinde ilk müdahalesi yapılan Betül Turhan daha sonra müşahaye alındı.

ÖLEN 25 KİŞİNİN DE KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada yaşamını yitiren 25 kişinin de kimliği saptandı. Ölenler arasında Siirt Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Yavuz Emrah ile midibüs sürücüsü Hikmet Yolbaş da bulunuyor. Diğer 23 kişi şunlar:Mugdat Adsız, Süleyman Alan, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek Hacıeminoğlu, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Gülaydın, Celal Fidan, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Şakir Beydoğan, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Şükrü Aksu, Huri Aykut, Elanur Acar, Asiye Acar, Sakine Uyanık, Rabia Elçi, Emine Atsız, Veysi Alan ve Nurullah Ak.

REKTÖRÜN ACIKLAMASI

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, kazada öğretim görevlisi Mehmet Yavuz Emrah'ı kaybettiklerini, ölenler arasında üniversite öğrencilerinin de öldüğü yönünde bilgiler geldiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ziyadanoğulları, "Ancak ölenlerinden bazılarının isimleri belirlendi. Belirlenen isimler arasında öğrencimizin bulunmadığını öğrendim" dedi.   

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim