• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Dargeçit'te kayıp kişiler için kazı

Dargeçit'te kayıp kişiler için kazı
Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılından bu yana kayıp oldukları iddia edilen 6 kişinin cenazesinin gömüldüğü öne sürülen yerde kazı çalışması yeniden başlatıldı.

Dargeçit'te kayıp kişiler için kazı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde 1995 yılından bu yana kayıp oldukları iddia edilen 6 kişinin cenazesinin gömüldüğü öne sürülen yerde kazı çalışması yeniden başlatıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, Dargeçit'te Ilısu Barajı yolundaki Bağözü köyünde iş makinesiyle yapılan kazı çalışması, Cumhuriyet Savcısı Şükrü Aslan, kayıp yakınlarının aileleri ve kayıp yakınlarının avukatı Erdal Kuzu, Faruk Yiğit ve Hüseyin Cihangir'in nezaretinde yapıldı.

Bu arada, jandarma ekiplerince kazı yapılan alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı bildirildi.

Avukat Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah Bağözü köyünde kazı çalışmasının yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Kazı yapılan yer köyün ortasında yer alan ve daha sonra kapatılan bir kuyu. Burada devam eden kazıda bir kafatası ile elbise parçaları bulundu. Kazı çalışmaları sürüyor. Bağözü köyünde şüpheli 6 yerde kazı yapılması yönünde talebimiz vardı. Buradaki kazı sonucunda diğer yerlerde kazı yapılıp yapılmamasına karar verilecek.''

1995'ten bu yana kendilerinden haber alınamadığı öne sürülen Abdullah Olcay, Mehmet Emin Aslan, Nedim Akyön, Abdurrahman Coşkun, Davut Altınkaynak  ve Seyhan D'nin yakınları, bir süre önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuştu.

İfadeler doğrultusunda Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Ilısu Barajı yolundaki Bağözü köyünde 17 Şubat 2012 günü kazı yapılmış, ancak bir bulguya rastlanmamıştı.

Kayıp yakınlarının talebinin ardından Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı köyde yeniden kazı yapılmasını kararlaştırmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim