• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Datça Yat Limanı inşaatı nihayet başlıyor

Datça Yat Limanı inşaatı nihayet başlıyor
Yıllardır yapılması beklenen Datça Yat Limanı inşaatı nihayet başlama aşamasına geldi.

Yıllardır yapılması beklenen Datça Yat Limanı inşaatı nihayet başlama aşamasına geldi.

Datça Yat Limanı İnşaatını'nın ihalesini alan Atak İnşaat yöneticisi inşaat mühendisi Haluk Levent Akbaş Datça Belediyesi Toplantı Salonu'nda, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü ve Belediye Başkanı Şener Tokcan ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensuplarına yat limanı hakkında bir sunum yaptı.

Yapacakları yat limanının 400 yat kapasiteli olacağını ve bunun dört çıpalı bir liman şeklinde olacağını belirten Haluk Levent Akbaş, "Liman bölgesinde alışveriş merkezleri, yatların bakımı için teknik servisler, yatlar için akaryakıt istasyonları, gümrük ofisi, acil yardım merkezi ve yat limanına gelen vatandaşların tüm ihtiyacını karşılayacak tesisler yapılacak. Yat limanının ucuna Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan boyu 20 metre eni 5.5 metre olan yüzer dalgakıran konacak bu dalgakıran Türkiye de ilk defa Datça da uygulanacak" dedi.

Yapılacak olan yat limanının Datça'da 250 kişilik istihdam oluşturacağını belirten yetkililer inşaatın 2013 yılının Mayıs ayında ilk tekne bağlanacak şekilde yıl sonunda ise tamamen bitirileceğini belirttiler.

Datça'nın yıllardır büyük bir sorununun ortadan kaldırılması anlamına gelen yat limanı Datça'nın en güzel plajının yer aldığı Azganlı Mevkii'nde yapılacak olmas bazı kesimlerce tepki çekerken, Yat Limanının bir ön önce tamamlanması ile ilçenin gelişmesinin hızlanacağı belirtildi.

Sunum sonrası katılımcılara hitaben konuşan Belediye Başkanı Şener Tokcan, liman projesinin Datça için çok önemli bir mega proje olduğunu belirterek "Proje tamamlandığında Datça'nın çehresi değişecek ve gelişmiş bir ekonomiye sahip olacak" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim