• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Davutoğlu'ndan Yunanistan'a petrol resti

Davutoğlu'ndan Yunanistan'a petrol resti
Ege Denizi'nde petrol arama çalışmaları başlatacağı iddia edilen Yunanistan'a Dışişleri Bakanı Davutoğlu'dan önemli bir ikaz geldi.

Ege Denizi'nde petrol arama çalışmaları başlatacağı iddia edilen Yunanistan'a Dışişleri Bakanı Davutoğlu'dan önemli bir ikaz geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde petrol arama çalışması başlattığı haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde petrol arama çalışması başlattığı haberleriyle ilgili, ''Böyle bir durumda Türkiye de mukabil adımlar atar. Ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum'' diye konuştu.

'YUNAN HÜKÜMETİ BM'YE BAŞVURACAK' İDDİASI

Öte yandan Yunanistan'ın petrol arama çalışmaları Türkiye ile yaşanacak olası bir Ege sorununa da yol açabilir. To Vima gazetesinin iddiasına göre Samaras hükümetinin, Yunan kıta sahanlığının dış sınırlarını belirlemek için Birleşmiş Milletler'e (BM) başvuracağı belirtilmişti.

Yunan basını, Başbakan Andonis Samaras'ın ekonomik krizden çıkış için Ege Denizi'nde petrol aranması talimatı verdiğini yazmıştı. Samaras'ın projesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında krize yol açabileceği belirtiliyor.

Gazetede yer alan haberde, Yunanistan'ın Ege'deki kıta sahanlığı sınırlarını belirlerken kendi koordinatlarını temel alan bir öneri sunacağı ifade ediliyordu.

30 YILLIK SORUN

Zira 1974 yılından bu yana Ege Denizi ve Meis adası başta olmak üzere kıta sahanlığı konusunda iki ülke arasında yürütülen görüşme maratonundan hala bir sonuç alınmış değil.

SEÇİM VAADİ

Yunan diplomasisi ise ikiye bölünmüş durumda. Bazı çevreler, Samaras'ın bu kararının ekonomik krize çözümden ziyade, milliyetçi kesimlerin oyunu kazanmaya yönelik geleneksel bir seçim vaadi olduğunu savunuyor.

UZLAŞMA ÇAĞRISI

Başbakanlığın aldığı kararı tehlikeli olarak değerlendiren kesim, Türkiye ve diğer komşu ülkelerle uzlaşma çağrısında bulunuyor.

Samaras'ın beyin takımı ise Türkiye'nin Suriye krizi ve iç meseleler nedeniyle Ege'de olası bir gerginlik yaratmayacağını öne sürüyor.

Yunanistan'ın Ege Denizi’nde sondaj çalışmalarına başlayabilmesi için Türkiye, Libya, Arnavutluk ve Mısır ile kıtasahanlığı konusunda anlaşması gerekiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim