• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Dedeağaç-İzmir Ro-Ro seferleri başlıyor

Dedeağaç-İzmir Ro-Ro seferleri başlıyor
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Yunanistan Dedeağaç Limanı temsilcileri, İzmir Alsancak Limanı yöneticileri ve işadamları ile sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Dedeağaç-İzmir Ro-Ro seferleri başlıyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Yunanistan Dedeağaç Limanı temsilcileri, İzmir Alsancak Limanı yöneticileri ve işadamları ile sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Dedeağaç ile İzmir arasında karşılıklı ro-ro seferlerinin en kısa sürede başlaması için iyi niyet imzalarının atıldığını açıkladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve dostluk ilişkilerinin gelişmesi için uzun yıllar çalışmalar sürdüren İzmir Ticaret Odası'nda yeni bir işbirliğinin daha temelleri atıldı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan Dedeağaç Limanı temsilcileri, İzmir Alsancak Limanı yöneticileri ve işadamları ile sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Dedeağaç ile İzmir arasında karışlıklı ro-ro seferlerinin en kısa sürede başlaması için iyi niyet imzalarının atıldığını açıkladı.

İTO'dan bugün yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina temaslarını sürdürdüğü saatlerde, Türk Yunan ticari ilişkileri açısından iyi bir gelişme de İzmir'de yaşandı. İki ülke ilişkilerinin geliştirilebilmesi için yıllardır yoğun çalışmalar sürdüren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Dedeağaç - İzmir ro ro seferlerinin tır taşımacılığı için başlayacağı müjdesini verdi.

İYİ NİYET ANLAŞMASI YAPILDI

İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantının ardından iki tarafın temsilcilerinin anlaştığını ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ile görüşerek izin aldıklarını ifade eden Demirtaş, "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmaların somut işbirliği adımlarına dönüşmesi bizi son derece mutlu ediyor. Dedeağaç-İzmir ro ro seferlerinin başlaması için iyi niyet imzalarının atılması son derece önemli bir başlangıç. Ticaretin her alanında geçerli olan "En kolay ve en hızlı ticaret komşu ile yapılır" düşüncesi dış ticarette de geçerli. Bu yüzden Yunanistan ile ticaretimiz ve ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Son 15 yılda Türk - Yunan ilişkilerinin gelişimi için yoğun bir çaba harcadık. Oda olarak iki ülke işadamlarını buluşturan sayısız zirve, toplantı, temas ve karşılıklı ziyaret gerçekleştirdik. Bu çabalarımız sonucunda 15 yılda ülkelerimiz arasındaki ticaret 15 kat arttı. Hedefimiz en kısa zamanda 10 milyar dolarak ulaşmak" diye konuştu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ OLUMLU HAVA TİCARETE YANSIYOR

Mayıs ayında iki ülke başbakanının Atina'da gerçekleştirdiği toplantı ve alınan kararlar ile Türk - Yunan ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını belirten Demirtaş, "Erdoğan ve Sayın Papandreu''nun cesur adımları sonucunda Türk - Yunan ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. Başbakanımız 22 Ekim'de de Atina'ya tekrar bir ziyarette bulundu. İki ülke ilişkilerinde yakalanan bu olumlu havayı, bizler de işadamları olarak değerlendirmek zorundayız. Bu fırsatı ıskalamamamız gerekiyor. Bunun için yeni projelerle, hızla harekete geçtik ve sonuçlarını alıyoruz" dedi.

DEDEAĞAÇ LİMAN BAŞKANI HRİSTOS: "BU BİR BAŞLANGIÇ"

Dedeağaç İzmir arasında başlayacak ro ro seferlerini bir başlangıç olarak gördüklerini söyleyen Dedeağaç Liman Başkanı Skevas Hristos, "Bu başlangıçla birlikte gelecekte gerçekleştireceğimiz işbirliklerinin de temelleri atıldı. Öncelikle tır taşımacılığı ile başlayacak olan ro ro seferlerinin ileriki dönemde daha da gelişeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim