• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Deepwater Champion, gece büyülüyor

Deepwater Champion, gece büyülüyor
Samsun Limanı'nda demirli olan ve şehrin her bir noktasından görünen dünyanın en büyük petrol arama gemisi 'Deepwater Champion'un gece görüntüsü bir mahalleyi andırıyor.

Dünyanın en büyük gemisi gece büyülüyor

Samsun Limanı'nda demirli olan ve şehrin her bir noktasından görünen dünyanın en büyük petrol arama gemisi 'Deepwater Champion'un gece görüntüsü bir mahalleyi andırıyor.

ExxonMobil Exploration (ExxonMobil) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı işbirliğiyle getirilen ve Karadeniz'de yapılacak petrol ve doğalgaz aramasında kullanılacak olan 229 metrelik sondaj gemisi Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu) gemisinin Samsun Limanı'nda sondaj aparatlarının montajına başlandı.

Su derinliği 3 bin 48 metre olan ve derin denizlerde toplam 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapabilen 229,44 metre uzunluğu ve 36 metre genişliğindeki dev cüsseli gemi, liman içerisinde büyüklüğüile gören herkesin ilgisini çekiyor.

Şehrin her bir noktasından görünen ve geminin gece görüntüsü ise ayrı bir renk cümbüşü oluşturuyor. Havanın kararmasıyla tüm ışıklarını yakan dev petrol arama gemisi bir mahalleyi andırıyor. Gemide sondaj aparatlarının montajı aralıksız sürerken, geminin ışık saçan görüntüsü gözleri kamaştırıyor. Özellikle sahil kısmından geminin denizdeki ve görünümündeki ışık yansımaları insanları etkiliyor. Dünya'nın en büyük sondaj gemilerinden biri olduğu belirtilen Deepwater Champion, Kastamonu açıklarında nisan ayı içerisinde başlayacağı sondaj çalışmalarını 2 ay sürdürecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim