• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Deepwater Champion Türkiye'den ayrıldı

Deepwater Champion Türkiye'den ayrıldı
Karadeniz'de doğalgaz arama çalışmalarında bir bulguya rastlayamayan Deepwater Champion (Derin Deniz Şampiyonu) İnebolu'da gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk karasularından ayrıldı.

Deepwater Champion Türkiye'den ayrıldı

Exxon Mobil'e ait dev sondaj gemisi gümrük işlemleri için pazartesi günü İnebolu Limanı deniz sahasına girdi. Sinop Gümrük Başmüdürlüğü'nden gelen 4 kişilik mobil gümrük ekibi tarafından yürütülen işlemler dün akşam saatlerinde tamamlandı. Gemiye çıkan gümrük memurları gerekli evrakları tamamladıktan sonra geminin Türkiye'den ayrılmasına izin verildi. Dev sondaj gemisi gümrük işlemlerinin ardından yeni petrol arama faaliyetleri için Romanya'ya hareket etti.

-Gece görüntüsüyle göz kamaştırdı-

İnebolu'nun 1 mil açığında demirli olan ve ilçenin bir çok noktasından görülebilen dünyanın en büyük petrol arama gemisi Deepwater Champion gece görüntüsü ile de göz kamaştırdı. 229 metre uzunluğu ve 36 metre genişliğindeki dev sondaj gemisinin 98 metrelik kulesi de iki gece boyunca İnebolu açıklarında sergilediği renk cümbüşü ile vatandaşların ilgi odağı oldu. Havanın kararması ile tüm ışıklarını yakan gemi adeta bir mahalleyi andırdı.

Mart ayında Türkiye'ye gelen Deepwater Champion Nisan ayında İnebolu'nun 120 mil açığında petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlamıştı. Su derinliği 3 bin 48 metre olan denizlerde toplam 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapabilen gemi, İnebolu açıklarındaki Kastamonu-1 kuyusundan petrol ve doğalgaz çıkmaması üzerine TPAO tarafından Ekim ayında Sürmene-1 kuyusuna yönlendirilmişti. Sürmene-1 kuyusunda 5 bin 648 metreye kadar inilen sondaj çalışmalarında olumlu sonuca rastlanmaması üzerine arama çalışmaları sonlandırılmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim