• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Defne gemisi Pakistan'a doğru yola çıktı

Defne gemisi Pakistan'a doğru yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'a gemiyle 4 bin 800 tonluk yardım gönderdi. Defne yük gemisi, insani yardım malzemesi götürmek üzere Zeyport Limanı'ndan yola çıktı.

Defne gemisi Pakistan'a doğru yola çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'a gemiyle 4 bin 800 tonluk yardım gönderdi. Daha önce Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail'in engeline takılan Defne yük gemisi, şimdi de Pakistan'a gıda, ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyasından oluşan insani yardım malzemesini götürmek üzere Zeyport Limanı'ndan yola çıktı.

Geminin hareketinden önce düzenlenen törene İHH yetkililerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Çok duygusalız. Defne yük gemisi, Gazze'ye yardım götüren filoda yer aldı. Doğrusu biz ilk saldırıyı buraya bekliyorduk. İnsana zarar vermezler, sadece gemiye el koyarlar diye düşündük ama olmadı. Onlar bir hata yaptı ve dünya onlara cevabını verdi. Biz, dünyanın neresi olursa olsun oraya yardım ulaştırmayı kendimize hedef seçtik. Pakistan'ın yarısını sel kapladı. Bu, Türkiye'nin tamamı demek. Bugüne kadar bir çok yardım yapıldı ama dünya yardımları yeterli yapmama konusunda ısrarcı. Haiti'de olduğu gibi, Pakistan'a da dünyanın zenginleri sadece söz söyledi.
Sadece çağırılarda bulunuyorlar ama yardım etmiyorlar" dedi.

Yıldırım, insanlar arasında din, dil ve ırk ayırımı yapmadıklarının altını çizerek, "Biz, hangi dinden olursa olsun yardım ediyoruz. Bu yardımları yapmakla mükellefiz. Bu dünyada yaşıyorsak, bu dünyanın nimetlerinin paylaşılması gerekiyor. Bu yardım, gemiyle tek seferde yapılan maddi değeri en yüksek yardım. Gemide, 8 trilyon değerinde malzeme var. 7 konteyner bulunuyor. Geminin yaklaşık 20 gün sonra Pakistan'a ulaşmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

İsrail'in, bütün gemilere zarar verdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Gemilerimizin jeneratör ve motorlarını bozmuşlar. 'Sadece 9 insanı öldürdük, diğerlerini öldürmediğimiz için özür dileriz' diyorlar ama onlar öldüremedikleri insanlar yerine, gemilerden hınçlarını almışlar" ifadelerini kullandı. Yıldırım'ın açıklamalarının ardından gemi Pakistan'a doğru yola çıktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim