• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Demirtaş, Miami fuarında İzmir'i tanıtacak

Demirtaş, Miami fuarında İzmir'i tanıtacak
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 14-17 Mart tarihlerinde Miami'de düzenlenecek olan Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı'na katılacaklarını belirtti.

Demirtaş, Miami fuarında İzmir'i tanıtacak

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 14-17 Mart tarihlerinde Miami'de düzenlenecek olan Seatrade Kruvaziyer Taşımacılığı Kongre ve Fuarı'na katılacaklarını belirtti.

Demirtaş, "Miami'de katılımcı firmalara gemilerinizin rotasını İzmir'e çevirin. 'Güzel İzmir sizi bekliyor' diyeceğiz. Amacımız İzmir'i tanıtırken yeni gemilerin, yeni şirketlerin İzmir'e sefer yapmasını sağlamak" dedi. Demirtaş, fuara bugüne kadarki en büyük stand ile katılacaklarını belirterek, "Amacımız milyon yolcuyu aşarak ülkemizin en büyük kruvaziyer destinasyonu olmak" derken, 2012 yılında Seatrade Kongre ve Fuarı'nı İzmir'de düzenlemeye talip olduklarını söyledi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizmde katlanarak büyüyen, herkes tarafından örnek gösterilen bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, "2010 yılında 355 bin olan yolcu sayısı bu yıl bağlantısı yapılan 272 sefer ile 556 bin yolcuya ulaşacak" dedi. Hedeflerinin 1.5 yıl içinde 1 milyon yolcu sayısına ulaşmak olduğunu belirten Demirtaş, bu büyük hedefe ulaşılmasında yapılan tanıtımım çalışmalarının büyük rolü olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bu büyük hedef için yaptığımız çalışmalarda tanıtımın çok büyük rolü var. Son 3 yılda bu alanda dünyanın en önemlileri olarak kabul edilen 8 uluslararası kruvaziyer fuarı ve kongresine katıldık. Hepsinden İzmir için yeni bağlantılar ile döndük. Bu yıl da 14-17 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan SEATRADE KRUVAZİYER TAŞIMACILIĞI KONGRE VE FUARI'na da dördüncü sefer katılıyoruz. Özellikle ABD'li firmalara ulaşmak açısından büyük önem taşıyan fuar ve kongreye bu yılki katılımımızın için bizim için diğerlerinden çok daha özel bir anlamı var" dedi.

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KRUVAZİYER DESTİNASYONU OLMAK"

Dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayan bu büyük organizasyona geçtiğimiz yıl sektörü temsil eden profesyonellerden oluşan 10.728 kişi katıldığını belirten Demirtaş; "Uluslararası basından 235 kişi kongreye gelirken, 4.994 personel etkinlik için çalışmıştı. 2010 yılında kruvaziyer hattı sahipleri ve kruvaziyer gemi operatörleri 65 firmadan toplam 1.708 kişi katıl. Stand açan firma sayısı 983 iken,118 ülkeden katılım sağlandı. Yani çok büyük bir katılım var. Amerika ve Karayipler destinasyonunun yanı sıra, Akdeniz'in kruvaziyer turizmindeki öneminin artması ile 2011 yılında Miami'de düzenlenecek fuar ve kongrede katılımcı sayısında geçen yıllara oranla daha büyük bir artış göstereceği ve bu durumun kruvaziyer ile süper yat sektörlerine yeni destinasyonlar kazandıracağı öngörülüyor" diye konuştu.

Oda olarak bu yıl fuara Odamız bu yıl fuara 27 metrekarelik özel tasarımlı bir stand ile katılacaklarını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"4 defa katıldığımız fuara bugüne kadarki en büyük standımız ile katılıyoruz çünkü hedefimiz büyük, hedefimiz milyon turisti aşarak ülkemizin en büyük kruvaziyer destinasyonu olmak. Standımızda, Odamızca çektirilen ve DVD'lere kaydedilmiş olan "İzmir Tanıtım Filmi" ile İzmir'i ve Ege Bölgesini tanıtıcı broşürler ve İzmir Guide kitapçığı ilgililere dağıtılacak, İzmir, Ege Bölgesi, Odamız ve faaliyet alanları hakkında uzmanlarımız ziyaretçilerimizi bilgilendirilecek. Standımızda ayrıca, Odamız tarafından çektirilen "İzmir'de Kruvaziyer Turizmi Tanıtım Filmi" gösterilecek. Fuarın açıldığı ilk gün saat 16:30-18:30 saatleri arasında standımızda bir resepsiyon vereceğiz. Miami'de katılımcı firmalara gemilerinizin rotasını İzmir'e çevirin. 'Güzel İzmir sizi bekliyor' diyeceğiz. Amerika Ticaret Müsteşarlığı da ABD'li firmalar ile randevular ayarlıyor. 2012 Seatrade Toplantısı'nın İzmir'de olmasını isteyeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda Miami'den hep yeni bağlantılarla dönüşmüştük. Kruvaziyer turizmde dünyanın en büyük fuarlarından birisi olan Miami Seatrade'den bu yıl da yeni bağlantılar ile döneceğimize inanıyoruz ve bu hedef için çalışacağız"

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim