• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Demiryolu hatlarımız oldukça güvenli

Demiryolu hatlarımız oldukça güvenli
Türkiye'de demiryollarının güvenliğini raporlayan şirketten "Hızlı tren hatlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz" açıklaması geldi.

 

Türkiye ’de demiryollarının güvenliğini raporlayan şirketten “Hızlı tren hatlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz” açıklaması geldi. Sun Ulaşım Genel Müdürü Murat Atik, “Hızlı hatlarınız bugün için güvenli. Ben kendim gönül rahatlığıyla biniyorum” dedi. 
 
Avrupa merkezli bağımsız değerlendirme kuruluşu Business Initiative Directions (BID), tarafından “toplam kalite yönetimi altın ödülü” almaya hak kazandıklarını açıklayan Sun Ulaşım Genel Müdür Atik, söz konusu ödülün daha önce de Dubai Towers ve Sheraton oteller zincirine verildiğini anımsattı. Türkiye’de demiryolu ve raylı sistemlerde çalışan birkaç şirketten biri olduklarını söyleyen Atik, “Biz Ankara-Eskişehir ve Konya hatlarının güvenlik değerlendirmesini yapıp ölçümlüyoruz. Görev verilirse İstanbul ’da da çalışırız” dedi. Bunun dışında demiryollarının geneli üzerinde de ölçümler yaptıklarını ifade eden Atik, “10 bin kilometre üzerinde çalıştık. Genel olarak demiryollarımız iyi” dedi. 
 
Yerli sinyal için şirket kuruyoruz
 
Demiryollarında sinyalizasyonun oldukça önemli olduğunun altını çizen Atik, “Sinyalli olduğunda sinyalsize göre, 3 kat daha fazla taşıma yaparsınız. Biz de bu konuda yoğunlaşıyoruz. Şu anda yerli sinyal için bir şirket kurduk. 2013 yılında da bu konudaki çalışmalarımıza başlamış olacağız. Büyük ölçüde yerli olacak üretimimiz” dedi. Atik, yerli demiryolu imalatı için de çalışmaları olduğunu; ancak bu konuda bir tarih veremeyeceğini de sözlerine ekledi. 
 
Dünyada hız yükseltme yarışı var 
 
Hızlı trenlerde ulaşılacak maksimum hız konusunda da “dünyada bir yarış olduğunu” söyleyen Atik, “Bu konuda optimim sınır 250’dir. Hızı 350 kilometreye çıkardığınızda hattı değiştirmeniz gerekir. Bu da maliyeti iki katına çıkarır. Bu maliyete değer mi, ona bakmak gerekir” diye konuştu. Normal hatlarda ise şu anda hızın 120 kilometreden 160’a çıkarılması yönünde çalışmalar olduğunu ifade eden Atik, “Bu hızı hatlar kaldırır, şu anda bu çalışmalar başarıyla sürüyor” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim