• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Demiryolunda yönetmelik sıkıntısı

Demiryolunda yönetmelik sıkıntısı
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, alt yapı erişim kuralları ve hat kullanım bedellerini belirleyecek olan yönetmeliklerin hala çıkmamış olmasının, demiryolu taşımacılığında en büyük sorunların başında geldiğini söyledi.

Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, demiryollarının serbestleştirilmesine yönelik yasanın çıkmış olmasına rağmen alt yapı erişim kuralları ve hat kullanım bedellerini belirleyecek olan yönetmeliklerin henüz çıkmamış olmasının, sektörde belirsizliklere neden olduğuna dikkat çekti. Yasayla ilgili bazı yönetmeliklerin çıktığını ancak bunların yeterli olmadığını kaydeden Küçükertan, gerekli yönetmeliklerin tamamlanmasının ardından taşıma modları arasında önemli bir yere sahip olan demiryolu taşımacılığının lojistik sektöründeki ağırlığının artacağı öngörüsünde bulundu. Küçükertan, Omsan’ın da portföyündeki demiryolu taşımalarının ağırlığını artırmayı, lokomotif ve müşterilerinin sektörlerine özel vagon yatırımlarıyla intermodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak, Anadolu’nun her köşesindeki müşterilerini Avrupa’nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırmayı hedeflediğinin altını çizdi.

YILDA 30 BİN ARACI DEMİRYOLUYLA TAŞIYOR

İlk küresel Türk lojistik şirketi vizyonu ile hareket eden OMSAN, uluslararası ve yurtiçi demiryolu taşımacılığı kapsamında Türk sanayisinin ihtiyacı olan hammadde, yarı mamul ve mamul taşımalarını gerçekleştiriyor. 340 adet swap body ve 205 vagon’dan oluşan özmal filosu ile Piteşti ile Köstence limanları arasında yılda 30 bin araç taşıyan OMSAN Lojistik, Romanya-İstanbul arasındaki oto taşıma multimodal trafiğinin en önemli aktörlerinden biri haline geldi. Bu hizmeti ile Türkiye ve Avrupa arasında blok tren uygulamasını başlatan ilk Türk lojistik firması olan OMSAN, hem yurtiçinde hem de yurtdışında demiryolu alanında etkin isimlerinden biri… OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, “Romanya’da Piteşti ile Köstence limanları arasında gerçekleştirdiğimiz otomobil taşımalarında kullanılmak üzere oto taşıma vagonlarını devreye aldık. Bu vagonlar ile yıllık 30 bin aracın demiryoluyla taşıyoruz.  Söz konusu vagonlar, aynı zamanda Piteşti/Romanya – Orhanlı/İstanbul arasında gerçekleştirilen oto taşıma multimodal trafiğinin demiryolu ayağını oluşturuyor” dedi.

240 BİN TON KÖMÜR VE ÇİMENTO TAŞIYACAK

OMSAN Lojistik, çimento sektörünün önde gelen firmalarından Denizli Çimento’nun Kütahya / Tunçbilek’ten, TCDD’nin Denizli / Kaklık İstasyonu’na yapılacak kömür taşımalarını ve yine Denizli Çimento Fabrikası’ndan İzmir / Aliağa`ya yapılacak dökme çimento taşımalarını demiryolu ile gerçekleştirmeye başladı. Yürütülen operasyon kapsamında OMSAN, Denizli Çimento için 2 yıl süresince yıllık 120 bin ton kömür ve 120 bin ton dökme çimento taşıması gerçekleştirecek.

omsan-2-001.jpgomsan-lojistik-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim