• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Demre'de kanoyla mavi yolculuk yapılıyor

Demre'de kanoyla mavi yolculuk yapılıyor
Antalya'nın Demre İlçesi'nde her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Kekova Koyu'nda düzenlenen kano turları ilgi çekiyor.
Antalya'nın Demre İlçesi'nde her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Kekova Koyu'nda düzenlenen kano turları ilgi çekiyor. Tura katılan turistler tarih, doğa ve masmavi koyların içinde kanoyla yolculuk yapıyor.
 
Deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayan turizmciler, turistlerin ilgisini çekmek ve tatili keyifli kılmak için sürekli yenilikler peşinde koşuyor. Kaş'ta hizmet veren turizmcilerin gözdesi ise kano turları. Demre'nin Üçağız Köyü'ne denize inen turistler, önce rehberler eşliğinde kano kullanımı ve parkur hakkında eğitim alıyor. Ders sonrası özel elbiseler giyen tatilciler, ardından maceraya başlamak için kanolarını denize indiriyor ve rehber eşliğinde kürekler çekiliyor.
 
Üçağız Köyü'nün önünden geçerek Kekova'daki Tersane Koyu'na doğru kürek çeken turistler, kısa molalar veriyor. Kanocuları olası kaza ve acil durumlara karşı bir tekne ise arkadan takip ediyor. Bu tekne aynı zamanda tatilcilerin eşyalarını taşıyor. Yine kürek çekemeyecek kadar yorulan tatilciler kanolarını bu ilk yardım teknesinin arkasına bağlayarak turunu sürdürüyor. Yaklaşık 1 saat kürek çeken maceraseverler Tersane Koyu'na ulaşıyor.
 
5 SAAT KÜREK ÇEKİYORLAR
 
Burada dinlenen tatilciler, ardından mavi sulara atlayarak yüzüyor, denizin keyfini çıkarıyor. Yeniden küreklere asılan turistler, Batık Kent'e gidiyor. Denizin dibindeki tarihi kalıntıları izleyen tatilciler, sonra eşsiz güzellikteki Simena Antik Kenti'ne ulaşıyor. Burada verilen kısa yüzme molasının ardından kürekler, Kaleköy'ün simgesi olan denizin içindeki 'Likya lahiti'ne doğru çekiliyor. Buradaki tarih ve doğa turunun ardından yeniden Üçağız Köyü'ne dönülüyor. 5 saat süren mavi tur turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Tura katılanlar gün boyu stres atarak keyifli anlar yaşıyor.
 
TURİSTLER KEYİF ALIYOR
 
Tura katılan İngiliz David Maddock, Batık Kenti yakından gördüm. Suyun içinde bir tarih yatıyor. Kürek çekmek çok kolaydı. Deniz, tarih ve doğa harika. İnsan kendini başka bir dünyada hissediyor dedi.
 
Alman Henning Meinhart ise Çok güzel bir kano turu yaptık. Suyun altındaki ve kıyısındaki tarihi kentler büyüleyici. Nefis bir koyda yüzdük diye konuştu.
 
Kanadalı Jıllıan Coutu da, Tarihin içinde yolculuğa çıktık. Her yer tarihi eser ve yakından görme şansı bulduk dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim