• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Deniz formulası'ndan bir Türk takımı: Team Turx

Deniz formulası'ndan bir Türk takımı: Team Turx
Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series'in startı önceki gün Yenikapı'dan verildi. Bu yıl ilk kez bir Türk takımı, yarışmaya "Team Turx" ismiyle katıldı.

İstanbul, dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series'e (ESS) üçüncü kez ev sahipliği yapıyor. "Denizlerin Formulası" olarak adlandırılan yarışma için farklı ülkelerden dünya çapında 40 yelkenci İstanbul'a geldi. Yelkencilerin 21 Olimpiyat, 6 America's Cup, 7 Dünya Turu, 47 Dünya Şampiyonası ve 28 Avrupa Şampiyonası katılımı var. Yarışın startı, Yenikapı'dan önceki gün 14.00'te verildi.

team_turx.jpg

Bu yıl ilk kez bir Türk takımı, yarışmaya "Team Turx" adıyla katıldı. Yatçılığın duayenlerinden Süleyman Dirvana'nın oğlu ve Bozburun Yat Kulübü'nün sahibi olan Edhem Dirvana takımın kaptanı. Dümende Avustralya'dan gelen ve iki dünya şampiyonluğu bulunanan Mitch Booth yer alıyor. Ana yelkende Selim Kakış, ön yelkende Ateş Çınar ve Anıl Berk Baki yarışıyor.

35025.jpg

Ateş Çınar'ın kardeşi Deniz Çınar da takımın bir parçası. 10 günlükken yelkenli ile tanıştığını belirten Edhem Dirvana "Burada olmak çok heyecanlı. İki yılda Türkiye'deki yıldızlar topluluğunu topladık ve yarışlara hazırlandık. Umarız çalışmamızın meyvelerini bu yarışta toplayacağız" dedi. Bu işe başladığında "Yanlış hayaller kuruyorsun" diye eleştirildiğini ifade eden Dirvana "12 kişiden oluşan bir kadroyuz. Hepsi Türkiye şampiyonu. Olimpiyatlara gitmiş sporcular. Bir nevi yıldızlar topluluğu. Onlar da inandılar. Ancak biz bu konuda daha çok yeniyiz. Bu nedenle 'Yarışı kazanacağız' demek, şuursuzca bir davranış olurdu. Biz gene de kazanacakmış gibi çıkacağız" diye konuştu. 

9 ÜLKE 12 TAKIM 

Singapur'da geçen şubatta başlayan ve aralıkta Avustralya'da sona erecek olan seriye Fransa, İngiltere, Rusya, Umman ve İsviçre gibi 9 ülkeden 12 takım katılıyor. Yarış, Singapur'dan sonra Umman, Çin, Rusya ve Galler'de gerçekleştirildi. İstanbul etabı ise yarın tamamlanacak. Fransa etabının ardından yarış Avustralya etabında son bulacak.

extreme.jpg

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim