• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Deniz Kültürü Festivali devam ediyor

Deniz Kültürü Festivali devam ediyor
Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı himayesinde, Deniz Kültürü Derneği tarafından organize edilen 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, İzmir’de tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor.

Deniz Kültürü Festivali tüm hızıyla devam ediyor

Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı himayesinde, Deniz Kültürü Derneği tarafından organize edilen festival, İzmir’de tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor.

Bugün Çeşme Çaka Bey Anıtı önünde başlayan törenin ardından etkinlikler İzmir’de devam etti. İzmir Meydanı’nda önce bir tören yapıldı.

Törende Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, İzmir Vali Yardımcısı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve DTO İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh konuşma yaptılar. Ardından Konak Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve halk oyunu ekipleri gösterini gerçekleştirdi.

Pasaport İskelesi’nin yanından halat bırakılarak Çaka Bey Türk Denizcilik Ateşi İstanbul’a uğurlandı. Törenler sırasında, Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik ekipleri ve diğer deniz unsurları, denizde gösteriler yaptılar.

Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü önündeki festival alanına geçen festivale katılanlar ve festivale ilgi gösteren İzmirliler, burada fotoğraf sergilerini gemi maketlerini ilgiyle izlediler.  

 

 

 

 

Festivalde Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı yoğurt yeme,  halat çekme gibi yarışmalar gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Festival, akşam Gündoğdu Meydanı’nda sahneye çıkacak Grup Gündoğarken’ın konseriyle devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim