• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Deniz Kuvvetleri tarihinde bir ilk oldu

Deniz Kuvvetleri tarihinde bir ilk oldu
Bahriyenin tarihinde ilk kez bir isim, Donanma Komutanlığı yapmadan doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının tarihinde ilk kez bir Koramiral, Donanma Komutanlığı yapmadan doğrudan kuvvet komutanı olacak. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in görev süresi uzatılmadığı taktirde, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu 30 Ağustos 2013 tarihinde Oramiral olacak ve doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına getirilecek.

1949 yılından bu yana Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan 24 isim, Oramiral olduktan sonra 2 yıl süreyle Donanma Komutanlığı yapmış ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştı. Bu yıl ise Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifası nedeniyle denizde Oramiral kalmadı, Koramiral Bostanoğlu Or rütbesine yükselince, doğrudan Deniz Kuvvetlerinin başına geçecek. Bostanoğlu’nun Ağustos ayındaki YAŞ’a kadar Kor rütbesi ile Donanma Komutanlığına vekalet etmesi öngörülüyor.

YAŞ’ın bu yılki toplantısında Deniz Kuvvetlerinde görevli 15 Amiralin durumu ele alınacak. Bu isimlerden Koramiral Can Erenoğlu, Tümamiraller Soner Polat ve Semih Çetin, Tuğamiraller Levent Görgeç ve Osman Kayalar tutuklu oldukları için terfi şansları bulunmuyor. 2013’ün Deniz Kuvvetleri listesi şöyle:

ORAMİRAL: Emin Murat Bilgel
KORAMİRAL: Bülent Bostanoğlu, Can Erenoğlu
TÜMAMİRALLER: Serdar Dülger (Temditli) Soner Polat, Ali Semih Çetin, Hasan Uşaklıoğlu
TUĞAMİRALLER: Ekmel Özdengil (Temditli) Mesut Özel, Macit Arslan, Gündüz Alp Demirus, Levent Görgeç, Ahmet İskender Yıldırım, Hakan Üstem, Osman Kayalar

Deniz Kuvvetlerine halen Koramiraller Deniz Cora ve Can Erenoğlu, Tümamiraller Soner Polat, Caner Bener, Sinan Ertuğrul, Tuğamiraller Abdullah Gavremoğlu, Levent Görgeç, Can Yıldırım, Şafak Yürekli, Hakan Eraydın, Sadi Ünsal, Okan Kırçiçek ve Osman Kayalar tutuklu bulunuyor.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim