• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Deniz Kuvvetleri'nde Suriye alarmı

Deniz Kuvvetleri'nde Suriye alarmı
Suriye krizi nedeniyle Rus, İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerine ait donanmaların adeta cirit attığı Akdeniz’e Gölcük’ten de Türk denizaltı ve fırkateynleri gidiyor.

Suriye krizi nedeniyle Rus, İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerine ait donanmaların adeta cirit attığı Akdeniz’e Gölcük’ten de Türk denizaltı ve fırkateynleri gidiyor.

Vatan'dan Gazetesi'nin haberine göre, Kara ve Hava unsurlarının yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da ‘Suriye alarmı’ verdi. Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ardından hareketlenen Akdeniz’de, Türk donanması adeta tetikte bekliyordu. Gelinen aşamada, donanmada fırkateyn ve denizaltılar başta olmak üzere bazı deniz unsurlarının Akdeniz açıklarına kaydırılmaya başladığı belirtildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Rumların sondaj geriliminin ardından KKTC Gazimağusa açıklarında 1 fırkateyn ve 2 hücumbotunu 24 saat tetikte bekletmişti. TSK böylece sondaj gerilimi ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin ardından çok sayıda ülke donanmasının bulunduğu bölgede konuşlanarak bayrak göstermişti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda da filolar hazır bekliyor. Diyarbakır, Batman, Muş, Malatya Erhaç ve Merzifon’daki üslerde F-16 ve F-4’ler gerektiğinde 5 dakikada havalanmak üzere tam yüklü olarak nöbet tutuyor.

Olası operasyonda kritik rol oynayacak İncirlik’te de askeri hareketlilik var. Dün İncirlik’te bir Türk tanker uçağı havalanırken, 2 Türk F-16 tipi savaş uçağı ve biri ABD’ye ait iki özel jet iniş yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim