• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Deniz seviyesinin yükselmesi ilk değil

Deniz seviyesinin yükselmesi ilk değil
Küresel ısınma, deniz seviyesinin yükselmesine yol açıyor. Yapılan araştırmalar, deniz seviyesinin tarih öncesi çağlarda da yükseldiğini gösteriyor.

Yapılan yeni bir araştırma, artışın ilk olmadığını gösterdi. Küresel ısınma, deniz seviyesinin yükselmesine yol açıyor. Yapılan araştırmalar, deniz seviyesinin tarih öncesi çağlarda da yükseldiğini gösteriyor.

Araştırmalara göre deniz seviyesi, 1900 yılına göre 18 santim yükselmiş durumda. Her ay denizin bir buçuk milimetre yükseldiğini belirten bilimadamları, yükselişin, küresel ısınmanın etkisiyle giderek arttığını kaydediyor. Deniz seviyesindeki yükselişin 2100 yılına kadar 2 metreyi bulması bekleniyor.

Fransa'da Marsilya, Japonya'da da Tokyo Üniversitesi tarafından ortaklaşa yapılan araştırmaya göre, dünya bu felaketle ilk kez karşı karşıya kalmıyor. 14 bin 650 yıl önce de Antarktika'da dev bir buzulun erimesi, su seviyesinin 500 yıl içinde 20 metre yükselmesine yol açtı.

Tahiti'de mercan örneklerini inceleyen bilimadamları, bu bölgede deniz seviyesindeki yükselişin 12 ile 22 metre arasında olduğunu kaydetti.
Bilimadamları, buzulun neden eridiğini, iklim değişikliğiyle bağlantısı olup olmadığını henüz tespit edemedi.

Bu arada Paris'te yapılan Birleşmiş Milletler İklim Panelinde, üye ülkelerden, küresel ısınma yüzünden daha sık ve daha büyük boyutlu doğal afetlere hazırlıklı olmaları istendi.

Panel tarafından hazırlanan raporda, geçmişte her 20 yılda bir rekor sıcaklıklar yaşandığını, bu yüzyıl sonuna kadar ise, her 2 yılda bir sıcaklıkların rekor kıracağı kaydedildi.

Raporda, bazı bölgelerde fırtına, kasırga ve sellerin hem sürelerinin hem de şiddetlerinin artacağı, bazı bölgelerin ise görülmemiş kuraklıklarla boğuşacağı öngörüsünde bulunuldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim