• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Deniz Ticaret Odası Alanya'da ofis açacak

Deniz Ticaret Odası Alanya'da ofis açacak
DTO Antalya'da denizcilik sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıda, Alanya’daki oda üyelerine yerinde hizmet verilmesi amacıyla ilçede bir ofis açılmasına karar verildi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesinin 38'inci Olağan Meclis Toplantısı ALTSO'da yapıldı. DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, turizm gelirlerinin yüzde 20’sinin deniz turizminden sağlandığına dikkati çekerek, “Bizim kaygımız bu paydan deniz turizminin nasıl bir fayda sağlayacağıdır. Biz bu katkıyı yapıyoruz ama bize dönüşü nedir? Bunun geriye dönüşünü istiyoruz” dedi.

DTO Antalya Şubesi 38'inci Olağan Meclis Toplantısı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) yapıldı. Denizcilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konusunun görüşüldüğü toplantıda, Alanya’daki oda üyelerine yerinde hizmet verilmesi amacıyla ilçede bir ofis açılmasına karar verildi. ALTSO bünyesinde oluşturulacak ofiste haftanın belirli bir gününde DTO Antalya Şubesi'nden gelecek olan bir görevli Alanya'daki üyelerin işlemlerini yapacak.

“TEKNE İLE EŞYA TAŞIMIYORUZ”

DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Yahya Serdar Göksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tur teknelerine verilen Turizm İşletme Belgesi'nin önemine değinerek, "Turistlerin can ve mal güvenliği için önlemlerimizi alıyoruz ama o tekne ile biz eşya taşımıyoruz. Yurt dışından gelen insanları taşıyoruz. Bakanlık da tüm diğer turistik tesisler gibi tekneleri de belgelendirme çalışması içerisine girmiştir. Kriterlere uyan tekneler bu belgelerini aldı. Öncelikle bakanlık tarafından denetlenmiş oluyorsunuz. Böylelikle şikayetler azalmış olacak" dedi.

TURİZM GELİRLERİNİN YÜZDE 20’Sİ DENİZDEN

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol ise, ülkenin turizmden elde ettiği gelirin yüzde 20'sinin deniz turizminden sağlandığını söyledi. Turizm İşletme Belgesi için bakanlık ve valiliğin üyelerden aldığı harç konusuna değinen Erol, "Bu paraları ödüyoruz ama bize dönüşü nasıl olacak? Çekek yeri mi tahsis edilecek, su sporları için bir rampa mı yapılacak? Deniz turizmi işletmecilerinin Türk turizmine katkısı yüzde 20'dir. Devletimiz turizmden 23 milyar dolar gelir elde ediyor. Bunun yüzde 20'si deniz turizminden geliyor. Deniz Turizmi Yönetmeliği'nin çıkma nedeni de budur. Bu gelirin 4-5 milyar doları bize ait. Burada bizim kaygımız bu paydan deniz turizminin nasıl bir fayda sağlayacağıdır. Biz bu katkıyı yapıyoruz ama bize dönüşü nedir? Bunun geriye dönüşünü istiyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim