• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Deniz Ticaret Odası Seçimi 9 Mayıs'ta

Deniz Ticaret Odası Seçimi 9 Mayıs'ta
5174 Sayılı Kanun ve bu kanuna ilişkin Organ Seçimleri Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre yapılacak IMEAK Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Organ Seçimlerine ilişkin hususlar açıklandı.

5174 Sayılı Kanun ve bu kanuna ilişkin Organ Seçimleri Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre yapılacak IMEAK BölgeleriDeniz Ticaret Odası Organ Seçimlerine ilişkin hususlar aşağıda açıklanmıştır.

I- SEÇİM TARİHİ :

a) Oda Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği Seçimleri
9 Mayıs 2013 /Perşembe
(Saat: 09.00-17.00)

b) Oda Yönetim Kurulu Başkan,Asil ve Yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, TOBB Delegeleri Seçimi
16 Mayıs 2013 Perşembe
(Saat: 09.00-17.00)

II- SEÇİM MAHALLİ:

Deniz Ticaret Odası Binası
Meclisi Mebusan Cad.No:22 Salıpazarı/İSTANBUL

III- LİSTELERİN ASILMASI:

Meslek Gruplarına göre Seçme ve seçilme hakkını haiz üyeleri gösteren güncel üye listeleri 15 Nisan 2013 Pazartesi günü sabahından itibaren Oda Binası Girişinde askıya çıkarılacak ve 3 tam işgünü müddetle askıda bulunduktan sonra, 17 Nisan 2013 Çarşamba günü Saat: 17.00’de askıdan indirilecektir.

IV- LİSTELERE İTİRAZ SÜRESİ:

Listelere itirazlar; listelerin askıda bulunduğu 3 günlük ilan süresi içinde Beyoğlu I. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na (Karaköy, Rıhtım Cad.No:56-İSTANBUL) yazılı olarak yapılır. İtirazlarda ikametgâh göstermek şarttır. İtirazlar, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca incelenerek en geç 2 gün içinde karara bağlanır. Bu karara tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içinde İl Seçim Kurulu nezdinde itiraz edilebilir. İl Seçim Kurulu’nun 3 gün içinde vereceği karar kesindir.

V- OY KULLANMA:

Oda üyelerinin seçme ve seçilme haklarının kullanılabilmesi için, askıya çıkarılan üye listesinde kayıtlı olmak, dolayısıyla vergi mükellefi olmak, iflas etmemiş bulunmak gerekir. Gerçek kişi üyeler; oylarını bizzat kullanacaklardır. Gerçek kişiler adına vekâleten oy kullanılamaz.

Tüzel Kişi Temsilcisi gerçek kişilerin temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli mukavelesi gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair, en çok bir ay önce düzenlenmiş ve ilgili Ticaret Sicili Memurluğundan alınmış bur yetki belgesini oy kullanma süresinde Sandık Kurulu’na ibraz etmesi gerekir.

Tüzel kişi adına ancak; tüzel kişiliği temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip gerçek kişi oy kullanabilir. Temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisi müşterek kullanılmakta ise; temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olanlardan bir kişi oy vermek üzere yetkilendirilir. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişi adına vekâleten oy kullanamaz.

Oylar, oy verenin kimliğinin nüfus cüzdanı, oda veya resmi kuruluşça verilen belge ile ispat edilmesinden ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır.

IV- SEÇİM SONUÇLARININ İLANI:

9 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılacak olan Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimlerinin geçici sonuçları 10-13-14 Mayıs 2013 Cuma-Pazartesi-Salı günleri ilan edilecek, bu süreç içinde İlçe ve İl Seçim Kurulu’na itirazlar yapılabilecek ve kesin seçim sonuçları 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü seçim yerinde asılarak ilan edilecektir.

Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği’ne seçilen gerçek kişiler bizzat, Tüzel kişiler ise bu seçim sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren bir (1) gün içinde Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği’nde Tüzel kişiyi temsil edecek gerçek kişinin ismini Oda’ya bildirir. Bu süre içinde bildirimin yapılmaması halinde, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinde oy kullanan Tüzel kişinin Gerçek Kişi Temsilcisi Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeliği seçiminde oy kullanamaz.

İsmi bildirilen tüzel kişi temsilcisi gerçek kişinin Ticaret Sicili Memurluğu’ndan alacakları yetki belgelerini Beyoğlu I.İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 15 Mayıs 2013 Çarşamba günü Saat: 18.00’e kadar bizzat ibraz ederek, mazbatalarını almaları ve bu belgeleri 16 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılacak Oda Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve TOBB Delegeleri seçiminde oy kullanma sırasında Seçim Sandık Kurulu’na ibraz etmeleri gerekmektedir.
16 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılacak olan Oda Meclisi’nin kendileri arasında seçeceği Oda Yönetim Kurulu Başkanı ve 10 asıl, 10 yedek üyesi, Disiplin Kurulu 6 asıl, 6 yedek üyesi ile TOBB Delegesi seçimi kesin sonuçları 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü ilan edilecektir. Seçilenlere mazbataları aynı gün Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu Bürosu’nda verilecektir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim