• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

"Deniz Turizmi Yönetmeliği" tanıtıldı

"Deniz Turizmi Yönetmeliği" tanıtıldı
DTO Antalya Şubesi tarafından, yeni turizm sezonu öncesi deniz turizmi faaliyetinde bulunan işletme sahip ve yöneticilerine, Deniz Turizmi Yönetmeliği ile tekne ve gemilerde can ve mal güvenliği konularında bilgi verildi.

"Deniz Turizmi Yönetmeliği" tanıtıldı

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından, yeni turizm sezonu öncesi deniz turizmi faaliyetinde bulunan işletme sahip ve yöneticilerine, Deniz Turizmi Yönetmeliği ile tekne ve gemilerde can ve mal güvenliği konularında bilgi verildi.

Antalya Kültür Turizm Müdürlüğü Su Sporlarından Sorumlu Şube Müdürü Mücella Uyar, Antalya ve kıyı ilçelerinde 2011 yılı su sporları parkurları yapılabilecek 96 su altı, 271 su üstü, 1 rafting ve 1 kano ile diğer su sporları olmak üzere toplam 371 su sporları parkuru yapılabilecek alan belirlendiğini bildirdi.

1 Ocak 2011'de yürürlüğe giren Deniz Turizmi Yönetmeliği'ne ilişkin bilgi veren Uyar, şunları söyledi:

"Can yelekleri çok eski. Bundan böyle can yelekleri iki yıl süreyle kullanılabilecek. Teknelerde kullanılan halatlar bir yıllık olacak. Günübirlik tekneleri ve sporları yapılan araçları, önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri denetleyecek, daha sonra Denetim Kurulu, raporları inceleyecek. Deniz araçlarıyla çekilen paraşütlerde en çok iki kişi uçurulacak ve 160 kilogramdan ağır olanlar uçurulmayacak. Su altı sporlarında ise 14 yaşın altında olanlara dalış yaptırılamayacak. 14-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler için de velilerinden onay alınacak. Jet skilerde de sıkı bir denetim yapılacak. Jet ski çalıştıran işletmeler mutlaka belge alacak."

Gemi Sörvey Kurulu Başkanı Abdullah Genç de su sporları yapılacak araçlarda denize elverişlilik belgeleri ile ticari sürat teknelerindeki kapasitelerinin artırılması konusunda bilgiler verdi. Antalya Liman Başkanı Hasan Tiryaki ise geçen yıl gerçekleştirilen denetim çalışmalarını anlattı. Tiryaki, en çok, müşteri kapma yüzünden çıkan tartışmalarla ilgili şikayetler ile parkur alanı dışında faaliyet yapılması ile ilgili sorunlar yaşandığını söyledi. Tiryaki, yeni dönemde hız limitleri, günübirlik tur teknelerinde personel ve yolcuların can güvenliği konusundaki önlemlerin alınıp alınmadığıyla ilgili denetimlerin sıklaştırılacağını vurguladı.

DTO BAŞKANI AHMET EROL

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni turizm sezonu öncesi yat işletmecileri, su altı ve su üstü spor işletmeleri ile günübirlik tur tekneleri sahip ve temsilcilerini yeni Deniz Turizmi Yönetmeliği hakkında bilgilendirdiklerini kaydetti. Deniz araçlarıyla çekilen paraşüt faaliyetlerinde en az kazanın yaşandığı ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çeken Erol, daha kaliteli hizmet verilmesi ve hijyen sağlanması amacıyla deniz turizmi sektörünün disiplin altına alınması gerektiğini bildirdi.

Deniz Turizmi Yönetmeliği ile haksız rekabetin de önleneceğini ifade eden Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Turizmi Yönetmeliği'nin uygulamaya başlamasıyla bu sektör disiplin altına girecek. Daha kaliteli ve daha hijyen koşullarında hizmet verilmesi sağlanacak. Can ve mal güvenliğini sağlayacak. Teknede 30 yolcuya kadar tuvalet ve duş kabini yapılması zorunluluğu getiriliyor. Deniz turizmi artık bir sektör haline geldi."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim