• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Deniz uçağı Kocaelin'de merkez üs olacak

Deniz uçağı Kocaelin'de merkez üs olacak
Hem Karadeniz’e hem de Marmara Denizi’ne kıyısı olan Kocaeli’de deniz uçağı taşımacılığı için çalışmalara başlandı.

Deniz uçağı Kocaelin'de merkez üs olacak

Hem Karadeniz’e hem de Marmara Denizi’ne kıyısı olan Kocaeli’de deniz uçağı taşımacılığı için çalışmalara başlandı. Maldivler’de deniz uçağı taşımacılığını inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, girişimcilere, deniz uçağı taşımacılığında Kocaeli’nin merkez üs olması çağrısı yaptı.

Maldiv Cumhuriyeti Altyapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Dr. Mohamed Muiz’in daveti üzerine Maldivlere giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı İbrahim Keleş ve Büyükşehir Hava Denetim Uçak Kaptanı Hakan Osanmaz burada incelemelerde bulundu.

Adalet Partisi Genel Başkanı Abdullah İmran, Genel Başkan Yardımcısı Mansur Ahmet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Dr. Mohamed Muiz tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler filo yetkilileriyle görüşerek bilgiler aldılar.

Türkiye’ye deniz uçağı taşımacılığını getirmek amacıyla yapılan ziyarette Kocaeli’nin deniz uçağı taşımacılığının merkez üssü haline getirilmesi için çalışmalar başlatılması ve yatırımcıların ilgisinin bu yöne çekilmesi gerektiği belirtildi. Başkan Karaosmanoğlu’da girişimcilere çağrıda bulunarak deniz uçağı taşımacılığının Kocaeli’ne yeni bir çehre kazandıracağını söyledi.

Hint Okyanusu’nda 1200 adadan oluşan bir devlet olan Maldiv Cumhuriyeti’nde 281 adada yerleşim bulunuyor. 1000 civarında adanın boş olduğu ülkede 195 adada Maldivliler ve 86 adada ise oteller yer alıyor. Yüzde 100’ü Müslüman olan ülkenin en önemli özelliği ise deniz uçağı taşımacılığının yaygın olarak kullanılması. Ülkenin ada parçacıklarından oluşması sebebiyle ulaşım deniz ya da 20 kişilik deniz uçağı yoluyla sağlanıyor.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim