• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Deniz ulaşımında yolcu sayısı 5 milyonu aştı

Deniz ulaşımında yolcu sayısı 5 milyonu aştı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımında bu yaz rekor rakamlara ulaştı. Büyükada ve Körfez turuna 3 ayda yaklaşık 13 bin kişi taşınırken, 8 yılda ise toplam 5 milyon 225 bin yolcu sayısına ulaşıldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında görevi devralmadan önce İzmit, Değirmendere, Derince'ye yıllık kiralanan deniz motorlarıyla Karamürsel ve Hereke'ye de Atatürk ve İnönü vapurlarıyla günde 60 sefer düzenleniyordu. Bu noktalarda modern bekleme salonları ve iskele de yoktu. Büyükşehir Belediyesi, görevi devraldığında ise deniz ulaşım ağını genişletti.
 
Belediye, mevcut Atatürk ve İnönü vapurlarını bakıma aldı ve onardı. Yenilenen bu vapurların yanında filosuna da 2006 yılında yüksek hızlı, hafif yolcu gemileri olarak sınıflandırılan yeni deniz otobüsleri kattı. Böylece İzmit Körfezi'nin bütün noktalarında deniz ulaşımı aktif hale getirildi.
 
GÜNDE 125 SEFER
 
Büyükşehir Belediyesi, halen İzmit, Derince, Yarımca, Tütünçiftlik, Hereke, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Ulaşlı, Halıdere, Ereğli ve Darıca'ya olmak üzere 12 ayrı iskeleden 4 deniz otobüsü, üç yolcu motoru ve iki şehir hatları vapuru ile günde 125 sefer gerçekleştiriyor. 8 yıl önceki senelik 100 bin olan yolcu sayısı ise bugün 5 milyon 225 bine ulaştı.
 
Büyükşehir Belediyesi son birkaç yıldır Kocaeli halkının talebi doğrultusunda İstanbul Büyükada'ya seferler düzenliyor. İzmit ve Büyükada arasındaki 40 millik mesafede gerçekleştirilen turlar yoğun ilgi görüyor. 10 Haziran 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Büyükada seferlerinden özel seferler de dâhil olmak üzere bu sezon 10 bin 86 kişi yararlandı.
 
İzmit Körfezi'nin bir uçtan bir uca gezilmesini kapsayan Mehtap Turları da büyük ilgi gördü. Tura katılan vatandaşlar, Körfez'in eşsiz güzelliğini yakından görme imkânı buldu. Ayrıca dondurma, çay ikramının yapıldığı gezi programında müzik de eğlenceyi doruğa çıkardı. Bu sezon yapılan turlara katılanların yarıdan fazlası ilk kez deniz üzerinde seyahat ettiğini belirtti. Bu yıl da yaz süresi boyunca 2 bin 733 yolcu turlara katıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim