• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Deniz Ulaştırma'da 13. dönem mezunları

Deniz Ulaştırma'da 13. dönem mezunları
Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü mezuniyet töreni Dereli yerleşkesinde yapıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü mezuniyet töreni Dereli yerleşkesinde yapıldı.

1982 yılında kurulan Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 1996 yılında kuruldu. Bu yıl Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi bölümünden 60 ve Gemi Makine İşletme yandal programından ise 9 öğrenci mezun oldu. İkinci dönem mezun olan Gemi Makine İşletme yandal öğrencileri Uzakyol Makine Zabiti olarak denizcilik sektörüne ilk defa adım atmanın gururunu yaşadılar. Bu yılki mezunlarla birlikte bu zamana kadar toplam KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünden 486 Uzak Yol Güverte Zabiti, 11 Uzakyol Makine Zabiti mezun oldu.

KTÜ, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü kapalı spor salonunda cuma günü bölüme özel yapılan törende denizcilik firmalarının önde gelen isimlerinden ARKAS, YASA, İNCE, MARDAŞ, BEŞİKTAŞ, KIRAN, ER DENİZCİLİK, İÇDAŞ ve İDÇ denizcilik yetkililer katılarak bu gurur tablosuna ortak oldular..

KTÜ Stadı’nda yapılan mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile öğrenciler ve aileleri katıldı. KTÜ’den bu yıl mezun olan yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan mezuniyet töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise bakan olduktan sonra ilk defa bir üniversitenin mezuniyet törenine katıldığına dikkat çekerek “Bir öğrenci olarak öğretim üyesi ve bir baba olarak defalarca mezuniyet mutluluğu yaşadım. Ama bir bakan olarak ilk defa bir mezuniyet törenine katılıyorum. O da KTÜ’ye nasip oldu, büyük bir mutluluk duyurum” şeklinde konuştu.

Öğrencilere kendilerine güvenmelerini tavsiye eden Bakan Davutoğlu “Kendinize güvenin, ülkenize güvenin, milletinize güvenin. Bugün mezun oldunuz ama hayat yeni başlıyor. Kendinize güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Çünkü bu aziz milletin tarih içinde yapacağı çok aziz misyonlar var. Siz bu misyonları ifade edeceksiniz. Bu bayrakları bugün dalgalandırırken, gelecekte de bu bayrakları en yüce makamlara taşıyacağınıza eminiz. Aranıza hiçbir fitne girmesine izin vermeyin. Bu fitne odaklarına izin vermeden Türkiye’nin neresinden olursak olalım bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak tarihte hak ettiğimiz yeri alacağız. Bizim doğal kaynımız yok, ama bizim kaynağımız sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

ktu.jpg

ktu1.jpg

ktu2.jpg

ktu4.jpg

ktu5.jpg

ktu6.jpg

ktu7.jpg

ktu8.jpg

ktu9.jpg 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim