• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Denizaltı pazarı 10 yılda patlama yapacak

Denizaltı pazarı 10 yılda patlama yapacak
Yıllık değerlere göre 16.4 Milyar Dolar civarında bulanan denizaltı pazarının 2021 yılına kadar 18.2 Milyar Dolar’lık bir pazar payına ulaşması bekleniyor.

Denizaltı pazarının önümüzdeki 10 yılı

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde denizaltı pazarının ne yönde gelişeceği, pazarın ne kadar büyüyeceği ve dünya çapında ülkelerin nasıl bir yol izleyeceğine ışık tutmaya çalışan bir rapordan yaptığımız alıntılara göre denizaltı pazarı, ülkeler her ne kadar savunma bütçelerini kısıtlasalar da büyüyor.

Marinelink haber sitesinde yayımlanan raporda ayrıca denizaltı pazarında yaşanabilecek teknolojik gelişmelere de yer veriliyor. Dahası denizaltılar için talebi etkileyen faktörlerin küçük bir analizi ve sektörün karşılaştığı zorluklar ortaya konuyor.

Denizaltı pazarı 41 ülke tarafından işletilen 450 denizaltıdan oluşuyor. 154 kadar denizaltının ise 2021 yılına kadar toplam 186.3 Milyar Dolar maliyetle inşa edilmesi bekleniyor. Bahsi geçen bu 41 ülke filosunu ya yeniden yapılandırıyor ya da hızla gelişen teknolojiyle birlikte değişen savunma ihtiyaçlarına uygun yeni eklemeler yapıyor.

Küresel Denizaltı Pazarı 2011-2021

Yıllık değerlere göre 16.4 Milyar Dolar civarında bulanan denizaltı pazarının 2021 yılına kadar 18.2 Milyar Dolar’lık bir pazar payına ulaşması bekleniyor. Asya devletleri arasında hakim olan bölgesel düşmanlık, önümüzdeki dönemde toplam pazarın yüzde 23,6’sına tekabülen 44 Milyar Dolar’ı bulması beklenen denizaltı pazarının da büyümesine neden oluyor. Güney Amerika’da ise denizaltılara en çok parayı Brezilya ve Arjantin harcıyor. Bu ülkelerin toplam yaptığı harcama ise 8.6 Milyar Dolarla pazarın yüzde 4.61’ine tekabül ediyor.

Uzun vadede, gemi inşa maliyetlerinin ve nükleer enerjiyle çalışan denizaltılarla ilgilenen ülke sayısının artmasının denizaltı üretiminin maliyetlerini de arttıracak gibi görünüyor.

Bu, ortalama bir denizaltı sadece 1 milyar dolarlık utangaç maliyeti olduğu tahmin edilmektedir. Bir denizaltının üretimi ise yaklaşık olarak 1 Milyar Dolar’a mal oluyor.

Rapora göre denizaltı pazarından bazı öngörüler 

* 2021 yılına kadar SSN’lerin pazarının en büyük paya sahip olması bekleniyor.

*ABD’nin SSN’de 87.4 Milyar Dolar’lık bir pazar payı olacak. Balistik füze denizaltıları pazarının toplamın yüzde 4,83’ünü alması bekleniyor.

*Dizel elektrikli denizaltılara talep düşecek.

*Yeni denizaltılar Gelişmiş Bağımsız Hava Saldırı sistemleri donanımına sahip olacak.

Dünya çapında, ülkelerin savunma bütçelerini kısıtlanması denizaltı pazarının daha fazla büyümesini de engelliyor.

Haber: Şule DÖLEK - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim