• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Denizaltı sandılar balina çıktı

Denizaltı sandılar balina çıktı
Muğla’nın Fethiye İlçesi açıklarında yaklaşık 20 metre uzunluğunda Akdeniz balinası görüldü. Gökyüzünden fark ettiği balinayı önce denizaltı zanneden yamaç paraşütü pilotu 39 yaşındaki Halil İbrahim Kılıç, sürat teknesiyle yanına kadar gittiği balinayı gö

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde, Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yapan Gravity paraşüt firmasından Halil İbrahim Kılıç, Saint Nicholaus Adası yakınlarında denizde yüzen siyah bir cisim gördü. Havadayken gördüğü cismin denizaltı olduğunu zanneden Kılıç, hızla Belcekız Plajı’na inerek cismi daha yakından incelemek istedi. Sürat teknesi ile Belcekız Plajı’nın 10 kilometre açıktaki cisme yaklaşan paraşüt pilotu, yaklaşık 20 metre uzunluğunda Akdeniz balinası ile karşılaştı. Önce korkuya yapılan paraşüt pilotu ve arkadaşları daha sonra balinaya yaklaşarak 10 dakika boyunca görüntü aldı.

 
Uzun süre yüzeye yakın bölgede yüzen balinanın hava alarak su püskürttüğü görüldü. Sürat teknesinden rahatsız olmadan yüzmeye devam eden balina, daha sonra derine dalarak gözden kayboldu.
 
’BİZİMLE OYUN OYNADI’
 
Ölüdeniz’in 10 kilometre açığında balina gördüğü için mutlu olduğunu belirten Halil İbrahim Kılıç, balinayı gökyüzünden denizaltı zannettiğini belirtti. Balina olduğunu fark ettiklerinde korkuya kapıldıklarını anlatan Kılıç, "Yanına yaklaştığımızda korktuk açıkçası. 20 metrelik bir canavara benziyordu. Ancak uysal bir hayvan olduğunu hareketlerinden anladık. Bu yüzden yanına yaklaşıp çevresinde dolaşmaya başladık. Bizimle resmen oyun oynadı. Ancak harika bir duyguydu. Akdeniz’de balina ilk kez tanık olduğum bir şey. Böyle bir tecrübe yaşadığım için çok mutluyum" diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim