• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Denizciler Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi

Denizciler Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi
28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında STK'lar birer kınama mesajı yayımlayarak, teröre karşı lanet okudular. Denizcilik sektörü de mesaj yayınlayarak "Acımız sonsuz" dedi.

Dün akşam saat 18.31 sularında Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta bombaların patlaması üzerine Türkiye tek yürek oldu. 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında STK'lar birer kınama mesajı yayımlayarak, teröre karşı lanet okudular. Türk Armatörler Birliği de saldırıyı yayınladığı bir bildiri ile kınadı. İşte Türk Armatörler Birliği'nin kınama mesajı:

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör olayında masum insanlarımıza acımasız bir şekilde saldırılmış, birçok vatandaşımız bu menfur saldırıda hayatını kaybetmiştir.

Acımızı cümlelerle tarif edemeyeceğimiz bu olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.Tüm ülkemizin başısağolsun.

Türk Armatörler Birliği

GEMİSANDER'İN TEPKİSİ

Aliağa’da faaliyet gösteren çeşitli Sivil Toplum Örgütleri’nden de saldırıyı kınama mesajları geldi. Aliağa’nın en güçlü STK’larından biri olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER)  hain terör saldırısına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. GEMİSANDER tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Başkentimiz Ankara’da vuku bulan hain terör saldırısında yaşamını yitiren asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği olarak terörü ve terörü destekleyenleri lanetliyoruz.” 

Yusuf Öztürk: Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara’daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük" dedi. 

 Yusuf Öztürk, Ankara'da gerçekleştirilen 28 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Öztürk, dün akşam Ankara’da askeri servislere yönelik gerçekleştirilen, 28 vatandaşın hayatını kaybettiği, 60’ın üzerinde kişinin yaralandığı hain terör saldırısını kınadıklarını söyledi. Öztürk, "Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara’daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Bu hain saldırıyı düzenleyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırılar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliğini bozamayacaktır. Terör saldırısında hayatını kaybeden Türkiye Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ortadoğu’daki savaşın fay hatları, ülkemize de uzanıyor. Türkiye olarak zor günlerden geçiyoruz. Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, siyasi partilerin ve vatandaşlarımızın görüş farklılıklarını bir yana bırakarak, teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir" diye konuştu.

Türkiye Denizcilik Federasyonu: Üzgünüz

Türkiye Denizcilik Federasyonu  Ankara saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada menfur saldırıyı kınarken şu açıklamayı yaptı: 

17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.31 sıralarında Ankara'nın Kalbinde Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en kalleş terör saldırılarından birisi daha gerçekleştirildi. 

Başkentimizin âdete kalbi denilebilecek, İnönü Bulvarında içinde canlı bomba bulunan araçla gerçekleştirilen bu menfur saldırıda resmi açıklamalara göre 28 asker ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 sivil ve asker vatandaşımızda yaralandı. 

Bu menfur saldırıya dolaylı veya doğrudan katkı sağlayan, sebep olan tüm alçakları, insan sevgisi ve vicdan yoksunu namert canileri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

Bu kalleş saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetler Personellerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar dileriz.

TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim