• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Denizciler, fuarda sektörü değerlendiriyor

Denizciler, fuarda sektörü değerlendiriyor
Gemi siparişlerinin iptal edilmesiyle darboğaza giren tersanecilerin son umudu, İstanbul'da başlayan Europort Denizcilik Fuarı oldu.

Denizciler, krizden çıkış reçetesini fuarda konuşuyor

Gemi siparişlerinin iptal edilmesiyle darboğaza giren tersanecilerin son umudu, İstanbul'da başlayan Europort Denizcilik Fuarı oldu.

Fuarda armatörler onarım ve ikinci el gemi satışına yönelen sektörün son durumunu değerlendiriyor. Küresel krizde durma noktasına gelen uluslararası ticaret en çok denizcilik sektörünü etkiledi. Kriz öncesinde 2013'e kadar dolu olan tersanelerdeki siparişler teker teker iptal edildi. Türkiye, petrol zengini ülkelere yönelerek kriz sonrası yeni gemi inşa sanayiini canlandırmayı hedefliyor. Sektörün oyuncuları bu yıl İstanbul'daki Europort fuarında bir araya gelerek çıkış reçetesi üzerinde konuşuyor. Yeni iş anlaşmalarının yapılmasını destekleyen tanıtımlar gerçekleştirilen fuarda Avrupa ülkelerinin yanı sıra Mısır, Dubai, İran, Irak gibi Ortadoğu ülkeleri ve Asya ülkelerinden de ziyaretçi katılımı sağlandı. Türkiye'de asgari yüzde 15'i tamamlanmış gemilerin yapımı için kredi verilmesi uygulamasının 2010'un ikinci yarısında uygulamaya geçmesi ile sektör yeniden hareketlendi. Bu uygulama ile 100 civarında geminin inşasının tamamlanacağı belirtilirken, bu durum yeni gemi inşası için de moral verdi. Yaklaşık 500 milyon dolara ulaşan bu destek paketi ile sektörde 30 bin kişinin de tekrar gemi inşa sanayiinde istihdam edilmesi sağlanmış olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim