• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Denizcilerden ikisinin cesedine ulaşıldı

Denizcilerden ikisinin cesedine ulaşıldı
Şile'de, dün batan geminin kayıp 7 personelini arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botunun kayıp iki personelinin cesedine ulaşıldı.

 

Şile'de, dün batan geminin kayıp 7 personelini arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botunun kayıp iki personelinin cesedine ulaşıldı.

Fırtına nedeniyle batan 'Volgo-Balt 199' adlı yük gemisinin mürettebatını ve bu gemiye yardıma giderken alabora olan Kıyı Emniyeti'ne ait botun personelini arama kurtarma çalışmaları, sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı.

Şile açıklarında dün fırtına nedeniyle batan kömür yüklü geminin kayıp 7 mürettebatı ile kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botunun 3 personelini arama çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Havadan, karadan ve denizden yürütülen kurtarma çalışmalarının ilk dakikalarında iki denizcinin cesedine ulaştı.

Kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı EmniyetiGenel Müdürlüğü'ne bağlı botun kayıp iki personelinin cesetlerine ulaşıldı. Fırtına ve dev dalgalar yüzünden güçlüklü yürütülen çalışmalarda uzun uğraşlar sonucunda bir denizcinin cesedi sıkıştığı kayalıklardan çıkarıldı. Endişe içinde bekleyen denizcinin yakınları cesedi görünce sinir krizleri geçirdi.

Cesetleri bulunan kişilerin, tahliye botunda görevli Cemil Özben ve Turgay Sarıboğa olduğu, Mehmet Genç’i arama çalışmalarını ise sürdüğü belirtildi. Kaybolduktan sonra ekipler tarafından kurtarılan Ahmet Kasarcı'nın ise hastanedeki tedavisi sürüyor. Kayalıklar arasında bulunan ikinci denizcinin cesedini çıkarma çalışması ise devam ediyor.

'Ölüme gönderdiniz' tepkisi

Bu arada kayıp yakınları, kendileriyle ilgilenmeyen Kıyı Emniyeti yetkililerinin olayda büyük ihmalı olduğunu savundu. Görevde olan ekibin denize çıktığını, ancak sorumlu kaptanın "Bu havada denize çıkılmaz" diyerek tutanak tuttuğunu öne süren kayıp yakınları, buna rağmen izinli olan personelin kıyı emniyete çağrıldığını söyledi. Tutanağa rağmen Kıyı Emniyeti amirinin ekibi zorla denize çıkardığını iddia eden kayıp yakınları, sorumluların hesap vermesini istedi.

Şile’de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma botunun kayalıklara çarpıp parçalanmasının ardından kaybolan personelden Mehmet Genç’in yakınları, Kıyı Emniyeti yetkililerine tepki gösterdi.  Gece aramalara ara verilmesinden sonra Şile'deki Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye istasyonuna giden Mehmet Genç'in kız kardeşi ve diğer yakınları, buradaki yetkililerle tartıştı.

Genç’in yakınları hava şartlarının kötü olmasına rağmen botun zorla göreve gönderildiğini iddia etti. Genç'in bir yakını tepki gösterdiği yetkililere, "İnsanları ölüme gönderdiniz" diye bağırdı. 

Mehmet Genç'in yakınları kriz masasının oluşturulmadığını da belirterek kazadan sonra kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri sürdü. Yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Yetkililer ile Genç'in yakınlarının tartışmaları devam ederken basın mensupları dışarı çıkartıldı.

Şile’deki kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara çarpan bottan kurtarılan Ahmet Kasaracı, ise “Hepimiz kıç güvertede bekliyorduk. Dalga vurduğunda ne olduğumuzu anlayamadan kayalıklara doğru sürüklendik. Camlar kırıldı makineler stop etti. Hepimiz güvertenin kıç tarafında toplandık. Dalga bizi denize doğru sürüklerken ben kayalıklara atladım. Gücüm kalmadığı için yukarıya çıkamadım. Bir dalganın daha gelmesi ile bot benim üzerime doğru geldi. Arkadaşlarım kurtulamadı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim