• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Denizcilere 'Geçmiş olsun' ziyareti

Denizcilere 'Geçmiş olsun' ziyareti
Yıldırım, Foça İzmir programı kapsamında Foça'daki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na, askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırı nedeniyle taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Foça  İzmir programı kapsamında Foça'daki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na, 9 Ağustos'ta askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırı nedeniyle taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yıldırım ziyaret sonrası şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde Foça'da hain terör örgütü bir eylem gerçekleştirdi ve iki şehidimiz oldu, yaralılarımız oldu. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Foça'daki amfibi birliğine geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulunduk. Emniyet gerekli çalışmaları yapıyor. Gaziantep'te meydana gelen benzer olay var. Bağlantı olur mu olmaz mı, bu yönde araştırma devam ediyor. Henüz somut bir bağlantıya ulaşılamadı."

-Foça Yat Limanı Projesi-

Yıldırım, gazetecilerin Foça Yat Limanı projesine ilişkin sorularını da yanıtlayarak, proje için yap işlet devret modelini düşündüklerini, ancak yeterli ilgi görmediğini, şartları gözden geçirerek tekrar ihaleye çıkılacağını bildirdi.

İzmir'deki banliyö hattı yatırımına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Bakan Yıldırım, "İZBAN'a yapılan yatırımın kimin tarafından yapıldığı açık ve hat belli. Hat tamamen Devlet Demiryolları'nın hattıdır. O hattın üzerine ortak kurulan şirket, yatırım yapmıştır. Bunun sürekli siyaset malzemesi yapılmasından rahatsız oluyorum" dedi.

Yıldırım, İZBAN yatırımları konusunda hiçbir milletvekilinin kendini riske atıp iddiada bulunmaması gerektiğini, kimsenin böyle bir iddia sonucu istifa etmesini istemediğini sözlerine ekledi.

İzmir'de Gıda Çarşısı'nı da ziyaret eden Yıldırım, büyükşehirlerde yaşanan sorunların çözümünde, merkezi ve yerel yönetim işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bakan Yıldırım, "Büyükşehirlerin sorunları var. Bu da gayet doğal. Fakat canla başla gerek merkezi yönetim gerek yerel idareler bu işlerin üstesinden gelmek için samimi bir şekilde gayret gösteriyor" dedi.

İzmir'de Gıda Çarşısı'nda yapılacak olan yeni yol için bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işbirliğinin güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Devlet Demir Yolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi diğer ortak projelerde olduğu gibi anlaştılar. Görüldüğü gibi kurumların işbirliği içerisinde koordinasyon içerisinde çalışmasının İzmirliler'e, İzmir'deki esnafın, işadamlarının, İzmir'de yaşayan insanların hayatını kolaylaştırıyor."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, işbirliği ve desteklerinden dolayı Bakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

yildirim3.jpg

yildirim2.jpg

yildirim1.20120831173616.jpg

yildirim.20120831173627.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim