• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Denizcilerimizin 3 yıllık Antartika serüveni

Denizcilerimizin 3 yıllık Antartika serüveni
Antartika'ya ilk giden Türk Denizcileri Kaptan Osman Atasoy ve Sibel Karasu Türkiye'ye dönüyor. Uzaklar 2'nin 3.5 yıl önce Marmaris'ten başlayan yolculuğu bugün yine Marmaris'te sona erecek.

Antartika'ya ilk giden Türk Denizcileri Kaptan Osman Atasoy veSibel Karasu Türkiye'ye dönüyor. Uzaklar 2'nin 3.5 yıl önce Marmaris'ten başlayan yolculuğu bugün (29 Kasım Perşembe günü) yine Marmaris'te sona erecek.

TRT Türk'ün desteklediği Uzaklar Antartika projesi ekibini bu zorlu yolculuklarının dönüşünde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin karşılayacak. Karşılama töreni TRT Türk'ten canlı olarak da yayınlanacak.

TRT TÜRK'ün UZAKLAR ANTARKTİKA projesi için, 14 metrelik tekneleri 'Uzaklar II' ile birlikte Ocak ayının başında Ateş Toprakları'nın güney ucundaki Puerto Williams'dan yola çıkan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, Horn Burnu'nu ikinci kez dönerek, 500 mil uzaktaki Antarktika ana karasına Şubat ayının ilk haftasında ulaştılar. Atasoy ve Karasu,Antarktika'ya giden ilk Türk denizcileri olarak Türk bayrağını Şili'ye ait üssün komutanına teslim ettiler. Antarktika'da buzullar arasında ilerleyip, insansız ve ıssız limanlarda demirleyerek 6 hafta geçiren Uzaklar II ekibi, penguenler, balinalar, albatroslarla zenginleşen Antarktika yaşamını da, teknelerine özel olarak yerleştirilen, tam donanımlı 3 HD kamera ile kayda aldılar.Uzaklar II'nin Antarktika yolculuğu 23 Mart 2012'de, Arjantin'in en güney ucundaki Ateş Toprakları'nda, Ushuaia Limanı'nda sona erdi.

-DÖNÜŞ YOLUNDA UZUN SÜRE FALKLAND ADALARINDA BEKLEDİLER-

Fırtınaların savurduğu, buz dağlarıyla kaplı dünyanın en tehlikeli sularında, Türk yapımı teknesini, Türk bayrağı ve Türk mürettebatı ile Antarktika'ya ulaştıran ilk Türk denizci unvanını alan kaptan Osman Atasoy, dönüş için Mayıs ayında rotasını Atlas Okyanusu'na çevirdi. Uzaklar II ekibi, güney yarıkürede başlayan kış mevsimi ile hızla sertleşen hava koşulları nedeniyle uzun süre Falkland Adaları'nda beklemek zorunda kaldı. Kaptan Atasoy, Temmuz'un başında Ekvator'a doğru yola çıktı.

Kükreyen Kırklar'da fırtınalarla boğuşan ekip, netameli Doldrumlarda da rahat nefes alamadı. Boralar ve sağanaklarla dolu zorlu okyanus geçişini, hiç durmadan, 53 günde tamamladı. Bu yolculuk TRT TÜRK'te Uzaklar Antarktika adlı belgesel yapımla ekrana geliyor. Cebelitarık'ı geçen ve Akdeniz'de ilerleyen Uzaklar II'nin rotası şimdi Marmaris. Kaptan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, 3.5 yılda toplam 22 bin deniz milini dümen sularında bırakmış olarak bugün Marmaris Netsel Marina'da olacaklar.

uzaklar.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim